Meri-Rastila mukana arkkitehtikisassa

Syksyllä 2018 käynnistettiin arkkitehtikilpailu Asuntoreformi Helsinki – asuminen 2020-kilpailu, johon etsitään ideoita asuntosuunnitteluun. Kilpailun avulla pyritään löytämään uusia ratkaisuja asuntotuotannon monipuolistamiseen. Arkkitehti- ja ideakilpailun järjestää Helsingin kaupunki yhdessä Alvar Aalto-säätiön kanssa.

Helsingin kasvu luo paineita tehokkaaseen rakentamiseen, jossa tekniset ja taloudelliset seikat määräävät usein rakentamisen laadun. Kilpailulla pyritään löytämään ratkaisuja siihen, miltä tulevaisuuden rakentaminen voi näyttää.

Kilpailussa on ollut kolme kohdetta: Pohjois-Pasila, Jätkäsaari ja Meri-Rastila, josta suunnittelualue sijaitsee Meri-Rastilan tien ja Halkaisijantien risteyksen kohdilla kallion reunassa, koulun vieressä.

Asuntoreformi Helsinki – Asuminen 2020 -kilpailuun vastaanotettiin määräaikaan mennessä viime joulukuussa yhteensä 80 ehdotusta. Kohdekohtaiset suunnitelmat -kategoriaan 60: Meri-Rastilaan 26, Pohjois-Pasilaan 11, Jätkäsaareen 23 ja Asumisen kehittämisideat -kategoriaan 20 ehdotusta.

Kilpailuehdotukset on nyt julkaistu ja niihin voi tutustua kilpailun verkkosivulla asuntoreformi2020.fi kohdassa kilpailuehdotukset.

Kuuskulmiot.

Meri-Rastilan kohde kiinnosti kilpailijoita eniten: ehdotuksia tuli 26 kappaletta. Kuvassa ehdotus nimeltä Kuuskulmiot.

Yksi Meri-Rastilan ehdotuksista oli kuvan Kuuskulmiot. Kohteesta todetaan muun muassa seuraavaa:
”Luonnonläheistä ”kennoasumista”. Kullekin asunnolle (77 as.) oma n. 12 m2 ulkoterassi ja lasitettu talvipuutarha, huoneiston jatke, puskurivyöhyke. Omaehtoinen asuminen on määrittelee ulkotilojen käytön. Kerroskohtainen monitoimitila auttaa naapuruston suhteita ja harrastustoimintaa. Porrastettu verkkomainen orgaaninen kuusikulmiokonsepti tukee joustavaa asumista ja erilaistunutta rakennuksen elinkaaren aikana ja on taloudellinen, kestävä ja tehokas struktuuri. Asunnot suuntautuvat etelään.”