Eira Vuosaaresta valmentaa Miss Suomi -finalisteja

Eira Litmanen.

Eira Litmanen valmentaa missejä kuten muitakin asiakkaitaan erilaisten harjoitusten avulla.
– Käytämme kaikkia aisteja omien vahvuuksien löytämiseen. Kuva: Miss Suomi -organisaatio

Miss Suomi 2019 valitaan lauantaina 28.9. Voittoon ei nykyään enää riitä pelkkä kaunis ulkokuori. Kymmentä finalistia on koulutettu viikkokaudet. Heille on opetettu esiintymistä, poseerausta, kommunikointitaitoja ja jopa talousasioita. Kauppalehti kertoi, että sinkkuneitosille neuvotaan jo nyt muun muassa millaisia asiakirjoja on hyvä tehdä mahdollista tulevaa avioliittoa ja jopa avioeroa varten.

Kauniisti itsevarma

Yksi tärkeimmistä osa-alueista on oman sisäisen kauneuden esille tuominen. Siinä missejä auttaa vuosaarelainen Eira Litmanen.

– Nuorilla pikainen julkisuuteen astuminen herättää epävarmuutta, ahdistusta ja jopa pelkoa. Olenko riittävän hyvä, pärjäänkö, osaanko tehdä kaiken oikein, tytöt pohtivat, Eira sanoo.

– Olen pitänyt ryhmävalmennuksia missifinalisteille jo vuosia. Nyt on ollut jo kolme kertaa koko 21 Miss Suomi -semifinalistin joukko sekä ensi vuoden Miss Helsinki -kokelaat. Moni misseistä on tullut jälkeenpäin vielä yksityisvalmennukseen.

Eiran mukaan mottona on tulla kauniisti itsevarmaksi.

– Valmennus on yksilöllistä, mutta tähtäämme itsevarmuuden, itsetunnon, rentouden, levollisuuden ja rohkeuden vahvistamiseen.

Oma tie löytyi

Aurinkolahdessa asuva Eira on ammatiltaan matkailurestonomi. Hän joutui jättämään työpaikkansa henkilöstön supistamisen yhteydessä.

– Aluksi irtisanominen tuntui pahalta, mutta se oli siunaus. Sain olla lapseni kanssa kotona, sain rauhassa miettiä, mitä oikeasti haluan tehdä. Toisten ihmisten auttaminen on minun sieluni juttu.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Miss Suomi finalistit 2019

Joku näistä kaunottarista kruunataan Miss Suomeksi 2019. Heillä on takanaan paljon koulutusta ja valmennusta elämän eri osa-alueilla. Kuva: Nadi Hammouda

Mutkien kautta Eira löysi life coach- eli (henkisen) valmentajakoulutuksen. Hän opiskeli 1,5 vuotta helsinkiläisessä Valmentamossa ja valmistui kolme vuotta sitten.

– Ensiksi minun tarvitsi löytää oma itseni. Olen koulukiusattuna ja muita vaikeuksia kokeneena tukahduttanut tunteitani läpi elämäni ja ollut liian kiltti. Nyt osaan asettaa rajat.

Valmentajan työn ohella Eira Litmanen kouluttautuu koko ajan lisää. Tässä kuussa alkoivat reikihoitajaopinnot.

Teksti: Marja Nyman