Vauvan törkeä pahoinpitely siirtyy syyteharkintaan

Poliisi on saanut valmiiksi huhtikuussa 2020 tapahtuneen vauvaan kohdistuneen epäillyn väkivaltarikoksen tutkinnan. Vuosaari-lehden tietojen mukaan epäilty rikos tapahtui Vuosaaressa. Tapaus siirtyy syyteharkintaan. Rikosnimikkeet ovat esitutkinnan päättyessä törkeä pahoinpitely, heitteillepano ja huumausaineen käyttörikos. Rikoksesta epäillyt ovat asianomistajan eli vauvan huoltajat.

– Esitutkinnassa selvisi, että alle kuuden kuukauden ikäiselle vauvalle oli teipattu tutti suuhun. Nimike tarkentui törkeäksi, koska tutin teippaamiseen liittyy tukehtumisvaara, jos vauva oksentaa tai pulauttaa. On syytä epäillä, että rikoksesta epäillyt ovat toiminnallaan aiheuttaneet vauvalle hengenvaarallisen tilan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa selvitettiin lisäksi, oliko vauvalle annettu päihdyttäviä aineita. Vauvan elimistössä ei ollut alkoholia eikä huumaus- tai lääkeaineita.

– Esitutkinnan perusteella vauvalle ei aiheutunut tapahtuneesta fyysisiä vammoja.

Kun poliisin tietoon tulee rikosepäily, jossa uhri on lapsi, poliisi tekee aina tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa. Poliisi ei kuitenkaan voi kommentoida yksittäisen tapauksen osalta, millaisiin toimiin muut viranomaiset ovat asiassa ryhtyneet.