Haruspuistosta apua ja opastusta moneen pulmaan

Monen eri toimijan ja sektorin neuvontaa sekä opastusta saa maanantaisin Haruspuistossa. Vasemmalla Suomen venäjänkielisten yhdistyksestä Alena Markava, seisomassa päiväkoti- ja kouluneuvoja Elena Silverang.            Kuva: Eero Honkanen

Monen eri toimijan ja sektorin neuvontaa sekä opastusta saa maanantaisin Haruspuistossa. Vasemmalla Suomen venäjänkielisten yhdistyksestä Alena Markava, seisomassa päiväkoti- ja kouluneuvoja Elena Silverang. Kuva: Eero Honkanen

Meri-Rastilan Haruspuiston tiloissa toimii maanantaiaamupäivisin kello 9–12 Helsinki-infon neuvontapiste. Sieltä saa apua monenlaisiin kysymyksiin useammalla eri kielellä.

– Meiltä voi kysyä vaikka asumiseen, opiskeluun, työelämään, koulunkäyntiin, päivähoitoon, maahanmuuttoon, oleskelulupiin tai digiasioihin liittyviä kysymyksiä, kertoo projektipäällikkö Tiina Kevätpuro Helsinki-infosta.

Lisäksi on mahdollista saada monikielistä neuvontaa puhelimitse tai chatista.

Helsinki-info antaa neuvontaa yhteistyössä kaupungin eri toimialojen ja järjestöjen kanssa. Esimerkiksi Haruspuistossa on maanantaisin kello 10–12 tavattavissa päiväkoti- ja kouluasioihin erikoistuneita asiantuntijoita. Tätä neuvontaa saa myös englanniksi ja arabian kielellä.

– Tämä päiväkoti- ja kouluneuvonta on kasvatuksen ja koulutuksen toimialan pilottihanke, neuvoja Elena Silverang sanoo.

Haruspuistossa saa myös venäjänkielistä neuvontaa ja opastusta maanantaiaamupäivisin. Kyseessä on kolmannen sektorin tarjoama palvelu, ja sitä on antamassa Suomen venäjänkielisten yhdistyksestä Alena Markava.

Helsinki-info

Meri-Rastilan Haruspuisto, Meri-Rastilan tori 7, maanantaiaamupäivisin kello 9–12. Chat: neuvonta.hel.fi Puhelin: 09 3101 1111.