Columbuksen pysäköintiin aikarajoituksia

Rakennustyöt ns. Aromikujan pilvenpiirtäjäkorttelissa ovat aiheuttaneet muutoksia myös alueen pysäköintijärjestelyissä. Columbuksen S-marketin päädyn ulkoparkkipaikat ovat poistuneet rakentamisen alta ja kauppakeskuksen parkkihallissa pysäköidään nyt pysäköintikiekkoa käyttämällä. Pysäköintipaikkoja on Aurinkolahdessa ja Kahvikorttelin alueella jo nykyisellään niukasti. Ovatko parkkitilat alimitoitettuja, kun Vuosaaren uusia keskusta lähivuosina valmistuu? Asiasta lisää sivulla 6. Kuvassa Aromikujan rakennettava pilvenpiirtäjäkortteli ylhäältä Cirruksesta kuvattuna. Etualalla näkyy terveysaseman kattoa. Kuva: Pentti Vuoripalo

Rakennustyöt ns. Aromikujan pilvenpiirtäjäkorttelissa ovat aiheuttaneet muutoksia myös alueen pysäköintijärjestelyissä. Columbuksen S-marketin päädyn ulkoparkkipaikat ovat poistuneet rakentamisen alta ja kauppakeskuksen parkkihallissa pysäköidään nyt pysäköintikiekkoa käyttämällä. Kuvassa Aromikujan rakennettava pilvenpiirtäjäkortteli ylhäältä Cirruksesta kuvattuna. Etualalla näkyy terveysaseman kattoa. Kuva: Pentti Vuoripalo

Kauppakeskus Columbuksessa autolla asioineet ovat panneet merkille, että ilmaisilla parkkipaikoilla on nyt  kahden tunnin rajoitus. Pysäköintikiekkoa käyttämällä maksuttoman kahden tunnin pysäköinnin jälkeen seuraavat tunnit maksavat yhden euron per tunti.

Columbus aloitti yhteistyön AimoParkin kanssa 1.2.2021 ja jatkossa AimoPark operoi Columbuksen pysäköintihallia ja kattoparkkia. Lisäksi jatkossa Columbuksessa on tarjolla sopimuspysäköintipaikkoja.

Miksi muutos tehtiin?

Columbuksen kauppakeskuspäällikkö Karoliina Hurmerinta, miksi pysäköintikäytäntöjä on muutettu?

– Columbuksen vieressä oleva ulkoparkkipaikka poistui käytöstä 15.2. alkaen, kun se rajattiin Delfiinikorttelin työmaa-alueeksi. Tuon muutoksen myötä Columbuksen parkkihalliin tulee lisää painetta niin rakennusvaiheessa kuin sitten siinä vaiheessa, kun asuinrakennukset ovat valmiina, Karoliina Hurmerinta kertoo muutoksen syistä.

– Muutos on tarpeellinen, koska alueen parkkipaikat vähenevät ja asukkaiden määrä alueella kasvaa. Muutoksen myötä haluamme varmistaa, että Columbukseen asioimaan tuleville riittää jatkossakin hyvin vapaita pysäköintipaikkoja.

Hurmerinta kertoo myös, että lähialueen asukkaat ovat tiedustelleet mahdollisuutta vuokrata kuukausipysäköintipaikkoja parkkihallista.

– Nyt tämän AimoParkin kanssa tehtävän yhteistyön kautta on sopimuspysäköinti mahdollista, Hurmerinta valottaa.

– Olemme seuranneet asiakkaidemme keskuksessa keskimäärin viettämää aikaa. Kahden tunnin pysäköinti riittää hyvin keskimääräisille asiakkaillemme. Ymmärrämme toki, että joskus asiointi saattaa kestää pidempään kuin kaksi tuntia. Tämän vuoksi olemme tehneet lisätuntien ostamisesta helppoa ja edullista.  Kahden tunnin maksuttoman pysäköintikiekolla osoitettavan parkkiajan jälkeen lisätunti maksaa euron per tunti, Hurmerinta sanoo.

Lisätunteja voi ostaa Taskuparkki-sovelluksella tai pysäköintiautomaatista, jotka löytyvät parkkialueiden sisäänkäyntien auloista sijaitsevista maksuautomaateista. Pysäköintihallissa on opasteita, jotka kertovat Taskuparkki-sovelluksesta ja ohjaavat parkkiautomaateille.

Haastattelu: Eero Honkanen