MLL:n perhekahvilat ovat avaamassa oviaan

Perhekahvilassa on hauskaa. Kuva: Päivi Karjalainen

Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahvilat aukeavat Uudellamaalla. Myös Vuosaaren paikallisyhdistys pääsee aloittamaan perhekahvilan joka toinen torstai Perhetalo Kajuutassa kello 17.30–19. Ensimmäinen tapaaminen pidettiin 10.3. Perhetalo Kajuutta sijaitsee osoitteessa Kaivonkatsojanpolku 4.

– Lapsiperheet ovat odottaneet innolla perhekahviloiden aukeamista. Korona-aika on entisestään korostanut yhteisöllisyyden tarvetta. Perhekahvilassa sekä lapset että aikuiset tapaavat toisiaan ja toimivat yhdessä. Siellä kohtaavat myös eri sukupolvet ja kulttuurit, MLL:n Uudenmaan piirin perhekeskustoiminnan koordinaattori Jaana Tapaninen kertoo. 

MLL:n perhekahvilat ovat paikallisyhdistysten vapaaehtoisten vetäminä arvokkaita kohtaamispaikkoja alueen lapsiperheille. Etenkin tässä hetkessä kohtaaminen ja vertaistuki ovat erityisen tärkeitä. Lapset tapaavat muita lapsia ja vanhemmat toisiaan. MLL:n perhekahvilat ovat kaikille avoimia. Ne ovat osa paikallisyhdistysten toimintaa. 

Monissa paikallisyhdistyksissä on odotettu toiminnan aloittamista, ja nyt kun se on vihdoin mahdollista, olisi kiva saada mukaan uusia toimijoita. Myös MLL Vuosaaren hallituksessa olisi muutama paikka vapaana ihan tavallisille ihmisille, joille lasten ja lapsiperheiden asiat ovat sydäntä lähellä. 

– Olisitko sinä yksi heistä? Tapaninen kysyy.

Keskiviikkona 30.3. järjestetään infotilaisuus kello 17–18, missä kerrotaan MLL:n perhekahvilatoiminnasta ja kuinka siihen voi lähteä mukaan. Lisätietoa löytyy täältä MLL Uudenmaan verkkosivuilta, Tapaninen vinkkaa.

MLL Vuosaaren toiminnasta löytyy lisää tietoa täältä Facebook-ryhmästä. Mikäli et kuulu Facebookiin, niin voit kysellä toiminnasta sähköpostilla mll.vuosaari(at)gmail.com Lisätietoja saa myös MLL:n Uudenmaan piirin perhekeskustoiminnan koordinaattori Jaana Tapaniselta jaana.tapaninen(at)mll.fi tai p. 044 783 3555.