Kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP osti loppuvuodesta Columbuksen

Columbuksessa asioi vuonna 2021 noin 5,7 miljoonaa kävijää.

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP osti loppuvuodesta kauppakeskus Columbuksen kiinteistösijoitusyhtiö Cityconilta.

– NREP omistaa Columbuksen lisäksi myös Kauppakeskus Duon Tampereella ja Kauppakeskus Arabian Helsingissä, kauppakeskuspäällikkö Jenna Vehka-aho kertoo. 

– NREPin tavoitteena on kehittää kauppakeskuksistaan kaupunginosien kohtaamispaikkoja. Monipuoliset päivittäispalvelut ovatkin toimivan arjen keskeinen osa. Columbuksen kauppa on osa NREPin strategiaa osallistua monipuolisesti Helsingin kasvavien kaupunginosien kehittämiseen. Olemme myös mukana kehittämässä Vuosaaren keskustaan tulevaa Mosaiikkikorttelia, johtaja Joonas Lemström NREPiltä sanoo.

Lemströmin mukaan NREP seuraa aktiivisesti, miten kaupunkilaisten ja yritysten tarpeet kehittyvät. 

– Uskomme että ihmisillä on nyt ja tulevaisuudessa tarve tehdä päivittäiset ostoksensa omassa kaupunginosassaan ja virkistyä lähellä kotia. Kaupunki on asettanut Itä-Helsingille kunnianhimoiset kasvutavoitteet, joten sujuvilla arjen palveluilla ja kohtaamispaikoilla tulee olemaan alueella entistä enemmän kysyntää, Joonas Lemström toteaa.

 Jenna Vehka-ahon työt Columbuksen kauppakeskuspäällikkönä alkoivat maaliskuun 2022 alussa, joten tämä aika on mennyt tutustumiseen Columbukseen ja Vuosaareen.

– Vuosaaressa tuntuu olevan mukava yhteishenki, ja luontoa sekä rantoja täällä riittää. Columbukselle on luotu nyt uusi, oma logo ja brändi-ilme, joka näkyy tällä hetkellä mm. nettisivuilla. Kevään ja kesän aikana uusi ilme tulee näkymään myös kauppakeskuksessa, kun päivitämme valomainoksia ja muita pintoja uudelle ilmeelle, Jenna Vehka-aho kertoo.

Columbus palvelee alueen asukkaita ja yrityksiä kattavalla päivittäispalveluiden valikoimalla. Vahvasti paikalliskeskukseksi mieltyvän Columbuksen sijainti alueen liikenteen solmukohdassa Vuotien varrella ja metroaseman yhteydessä on mainio. Vuosaari on metrolinjan päätepysäkki ja aseman kautta kulkee päivittäin lähes 30 000 matkustajaa. Vuonna 2021 Columbuksessa asioi 5,7 miljoonaa kävijää. Nykyään noin 22 000 neliömetriä käsittävä kauppakeskus Columbus on valmistunut vuonna 1996.

Kiinteistön energiaratkaisujen osalta on siirrytty kohti kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä. NREPin tarkoituksena on jatkaa tätä työtä. Aurinkopaneeleja tullaan lisäämää sekä lämmitykseen, ilmastointiin ja ilmanvaihtoon liittyviä hankkeita toteutetaan tulevien vuosien aikana osana pitkän aikavälin ylläpitosuunnitelmaa.

Ennen kauppakeskus Columbuksen hankintaa NREP voitti Vuosaaren keskustassa sijaitsevan Mosaiikkikorttelin kehittämiskilpailun yhdessä Bonava Suomen kanssa. Valmistuessaan myös Mosaiikkikortteli sekä lähialueen muut kehityshankkeet luovat Columbuksen välittömään läheisyyteen lisää asumisratkaisuja ja työpaikkoja.