Puotilanrantaan suunnitellaan uutta asuinaluetta 2 700 asukkaalle

Havainnekuva Puotilanrannan uudesta asuinalueesta. Kuva: Voima Graphics oy

Kaupunki suunnittelee Puotilanrantaan Meripellontien eteläpuolelle uutta asuinaluetta 2700 asukkaalle. Vuosaaren sillan kupeessa sijaitsevien asuinkortteleiden yhteyteen suunnitellaan päiväkotia 180 lapselle. Alueella varataan tilaa myös kivijalkoihin tulevalle liiketilalle, kolmelle pysäköintilaitokselle ja päivittäistavarakaupalle.

Rakentamisen yhteydessä kehitetään alueen virkistysalueita ja viheryhteyksiä. Puotilanrantaan rakennetaan rantapuisto sekä toimivat kävely- ja pyöräilyreitit. Nykyinen venesatama korvataan uudella nykyistä pienemmällä venesatamalla, ja uusia venepaikkoja saadaan myös laajentamalla Vuosaarenlahden pienvenesatamaa.

Puotilanrannassa yksi asuinkortteli sijoitetaan nykyiselle vesialueelle, joka yhdistetään silloilla mantereeseen. Tekosaaren suunnittelusta ja toteutuksesta järjestään erillinen kilpailu.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Puotilanranta sijoittuu Vartiokylänlahden rannalle Puotilaan.                Kuva: Voima Graphics Oy

Puotilanranta sijoittuu Vartiokylänlahden rannalle Puotilaan. Kuva: Voima Graphics Oy

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kaavaluonnoksen toukokuussa 2023, ja kaavaehdotukseksi kaava etenee arviolta syksyllä 2024. Alustavan arvion mukaan rakentaminen voisi alkaa vuonna 2026.

Puotilanrannan kaavaluonnokseen voi tutustua verkossa järjestettävässä asukastilaisuudessa 6.3. kello 19–20. Lisätiedot ja liittymislinkki osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet

Suunnitteluaineistoon voi tutustua verkkosivuilla hel.fi/suunnitelmat 20.2.–13.3. välisenä aikana. Mielipiteet kaavaluonnoksesta pyydetään esittämään 13.3.2023 mennessä.