Alvi’s Dixie Stompers ja Vola yhteiskonsertissa Vuosaaressa

Alvi´s Dixie Stompers soittaa svengaavaa dixieland-, blues- ja gospelmusiikkia New Orleans -hengessä. Kuva: Klaus Salkola

Alvi´s Dixie Stompers soittaa svengaavaa dixieland-, blues- ja gospelmusiikkia New Orleans -hengessä. Kuva: Klaus Salkola

Alvi’s Dixie Stompers -orkesteri ja Vola-kuoro järjestävät yhteisen kevätkonsertin Vuosaaren lukion juhlasalissa (Mosaiikkiraitti 2b) perjantaina 12.5. Lavalle nousee lähes 40 soittajaa ja laulajaa. Mielenkiintoinen ohjelmisto koostuu bändin ja kuoron yhdessä ja erikseen esittämistä biiseistä eri vuosikymmeniltä.

Alvi´s Dixie Stompers

Yhdeksänmiehinen Alvi’s Dixie Stompers, joka on perustettu vuonna 1996, soittaa 1900-luvun alun iloista ja svengaavaa dixieland-, blues- ja gospelmusiikkia New Orleans -hengessä maustettuna pohjoismaisella soittotyylillä.

Vola

Sekakuoro Vola esittää rytmimusiikkia eri aikakausilta. Kuva: Eeva Mehto

Sekakuoro Vola esittää rytmimusiikkia eri aikakausilta. Kuva: Eeva Mehto

Vola, joka on perustettu vuonna 1978, on Vuosaaressa harjoitteleva yli 30:n nais- ja mieslaulajan kuoro, jonka ohjelmistoon kuuluu sekä suomen- että englanninkielistä rytmimusiikkia monilta eri aikakausilta. Tänä keväänä Volan johtajana toimii Tuuli Wallenius.

Alvi’s Dixie Stompers on osallistunut useille festivaaleille, kuten Baltic Jazz, Pori Jazz, Kouvola Dixie, Kouvolan Komia, Imatra Bigband Festival, Kaamosjazz ja Crusell-viikot. Orkesteri on järjestänyt myös lukuisia gospel-kirkkokonsertteja Uudenmaan alueella. Alvi’s Dixie Stompers -jamit joka kuun ensimmäisenä torstaina keräävät salin täydeltä musiikin ystäviä Espoon Haukilahteen ravintola Charlieen kuuntelemaan bändin ja vierailevien yhtyeiden esityksiä. Näitä jameja on järjestetty jo lähes 300 kertaa vuosien mittaan.

Vola on aiemmalla Puotin Laulu -nimellä esiintynyt useissa kuorotapahtumissa ulkomailla, viimeksi vuonna 2018 Italiassa, 2014 Espanjassa, 2011 Italiassa ja 2008 Virossa. Suomessa Vola on ollut kahdesti mukana Tampereen sävelessä ja esiintynyt eniten Helsingissä, vuosittaisten kevät- ja joulukonserttien ohella muun muassa Espan lavalla, Art Goes Kapakka -tilaisuuksissa sekä Apollo Clubin kuorotapahtumissa.

Vola on julkaissut kolme cd-levyä (Puotin Laulu -nimellä) ja Alvi’s Dixie Stompers viisi cd-levyä. Orkesterin vierailevina laulusolisteina ovat esiintyneet esimerkiksi Hannah Wilson, Caron Barnes, Marle Mikkola, Bianca Morales ja Jussi Raittinen.