Aggressiivinen koira ja sen omistaja riehuivat Aurinkolahdessa

Keskiviikkona 14.6. noin kello 14 aikaan oli Aurinkolahden aukiolla sijaitsevan ravintolan terassilla omistajansa kanssa ollut kookas pitbull-koira hyökännyt ohi kulkeneen pienen villakoiran kimppuun. Pitbull ei ollut silminnäkijöiden mukaan kytkettynä ja riepotteli rajusti villakoiraa.

Silminnäkijöiden mukaan hyökänneen koiran omistaja ei ollut tehnyt juuri mitään, jotta koira saataisiin irti ja riepottelu lopetettua. Villakoiran omistaja sai kuitenkin usean minuutin taistelun jälkeen irrotettua otteen laittamalla kädet koiran suuhun, jonka jälkeen lähti viemään vammautunutta koiraa eläinlääkäriin.

Pitbullin omistaja oli välikohtauksen jälkeen uhkaillut väkivallalla tilannetta kännykällä kuvanneita henkilöitä. Hän ehti livistää paikalta ennen poliisin saapumista. Poliisi tutkii tapausta, jossa alustava rikosnimike on eläimen vartioimatta jättäminen. 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.