Vola-kuoron kuulumisia Prahasta ja Helsingistä

Vola kuorofestivaaleilla Prahassa syyskuussa 2023. Vasemmalla taiteellinen johtaja Sanni Tuomi.

Vola kuorofestivaaleilla Prahassa syyskuussa 2023. Vasemmalla taiteellinen johtaja Sanni Tuomi.

Vola-kuoro osallistui syksyn alussa musiikkifestivaaleille Prahassa, jonne oli saapunut kuoroja ja orkestereita myös Puolasta, Bulgariasta, Romaniasta, Ecuadorista, Itävallasta ja Tanskasta. Volan ohjelmaan kuului Prahaan asettumisen ja nähtävyyksiin tutustumisen jälkeen lyhyt konsertti kirjaston juhlasalissa ja pidempi konsertti kauniissa kirkossa, jossa kuultiin muun muassa Lullaby of Birdland, The Lion Sleeps Tonight, Java Jive ja Sentimental Journey sekä John Lennonin Imagine, joka selvästi kosketti yleisöä. Suomeksi Vola esitti kansanlaulupotpurin Kaksipa poikaa Kurikasta, Eppu Normaalin Joka päivä ja joka ikinen yö sekä Haloo Helsingin Maailman toisella puolen.

Lyhyemmässä konsertissaan Vola suorastaan riehaannutti yleisön Käärijän superhitillä Cha cha cha, jonka oli sekakuorolle sovittanut Volan uusi, vasta kesällä aloittanut taiteellinen johtaja Sanni Tuomi. Biisin räppiosuuksista vastasi neljä laulajaa, muun kuoron huolehtiessa rytmikkäästä säestyksestä lauluäänin ja taputuksin.

Vola oli palannut kesätauolta vasta vähän ennen Prahan matkaa, joten harjoituksia uuden johtajan kanssa oli vasta muutamia. Silti koko ohjelmisto laulettiin rennosti ilman nuotteja. Cha cha chan Vola ehti vetää jo Art Goes Kapakka -festareilla Helsingissä elokuussa. Prahan jälkeen se kuultiin Kuoroviihteellä-tapahtumassa Apollo Clubilla ja Kuorokavalkadissa Musiikkitalolla. Kaikkialla yleisö on tunnistanut biisin välittömästi ja intoutunut täysillä mukaan. Prahassa Cha cha cha ei kuulunut Volan pidemmän konsertin ohjelmistoon, mutta yleisö vaati ja sai haluamansa kadulla spontaanisti vedetyn encoren muodossa!

Kiinnostaako kuoroharrastus? Lähde kokeilemaan!

Vola esittämässä Cha cha cha -biisiä syksyn 2023 Kuoroviihteellä-tapahtumassa Apollo Clubilla.

Vola esittämässä Cha cha cha -biisiä syksyn 2023 Kuoroviihteellä-tapahtumassa Apollo Clubilla.

Osallistu Volan Vuosaaressa lauantaina 2.12. järjestämälle kuorokurssille, niin pääset kokeilemaan, miten hauskaa yhdessä laulaminen on! Voit käydä tutustumassa Volaan myös harjoituksissa tiistaisin kello 18–20 Puistopolun peruskoululla (ala-asteen puolella).

Parhaillaan Vola harjoittelee joululauluja. Columbuksessa Vola esiintyy joulumyyjäisten yhteydessä lauantaina 25.11., ja Volan varsinainen joulukonsertti järjestetään Vuosaaren kirkossa maanantaina 11.12. alkaen kello 18.30.

Lisää tietoa Volasta löydät Facebookista (Vola-kuoro) ja Volan verkkosivuilta vola.sulasol.net

Ota rohkeasti yhteyttä!