Helsingin kaupunki tarjoaa jälleen tuhansia kesätyöpaikkoja

Helsingin kaupunki palkkaa kesätyöntekijöitä muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi ja keittiötöihin.                Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin kaupunki palkkaa kesätyöntekijöitä muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi ja keittiötöihin. Kuva: Jussi Hellsten

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Eniten kesätyöpaikkoja on avoinna tammi–helmikuussa ja uusia tehtäviä avautuu viikoittain. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 3 500. Helsingin kaupungin tarjoamat kesätyöpaikat ovat suosittuja, ja tänäkin vuonna niihin odotetaan runsasta hakijamäärää.

Helsingin tarjoamia kesätöitä voi hakea kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa helsinkirekry.fi Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun lähes viikoittain kevään mittaan.

Moniin tehtäviin ei tarvita aiempaa työkokemusta – soveltuvat opinnot ja halu oppia ovat tärkeämpiä. Kaupunki palkkaa kesätyöntekijöitä muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, keittiötöihin, erilaisiin toimisto- ja asiakaspalvelutehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, varhaiskasvatusavustajiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin. Alan opiskelijoita ja ammattilaisia haetaan erityisesti sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelukseen sekä kaupunkiympäristön toimialalle.

Töitä myös noin tuhannelle ensimmäistä kesätyötään etsivälle nuorelle

Kaupungin tarjoamista kesätöistä noin tuhat on kohdennettu nuorille.

– Haluamme tarjota mahdollisimman monelle nuorelle ensimmäisen kesätyökokemuksen. Monesti alle 18-vuotiaille kesätöitä on vähemmän tarjolla, ja haluammekin mahdollistaa myös tämän ikäluokan työllistymisen kesällä, henkilöstön saatavuus ja työnantajakuva -yksikön päällikkö Tarja Näkki kertoo.

Alle 18-vuotiaille suunnattuja kesätöitä kaupungilla on tarjolla noin 700. Lisäksi Siisti kesä! -hankkeen kesätöitä on tarjolla 16–20-vuotiaille noin 300. Näiden tehtävien hakuaika alkaa 5. helmikuuta ja päättyy 26. helmikuuta kello 16.

Nuorten kesätöitä voivat hakea kaikki nuoret, jotka ovat ennen kesätyön alkua alle 18-vuotiaita ja suorittaneet peruskoulun. Helsingin kaupunki tarjoaa kesätöitä myös nuorille, joilla on tuen tarpeita työllistymiseen.

Siisti kesä! -hankkeeseen palkataan myös nuoria, joilla ei vielä ole työkokemusta. Hankkeen noin 270 kesätyöntekijää pitävät puistot, aukiot, kadunvarret sekä liikunta- ja uimapaikat puhtaina. Siisti kesä! -hankkeen tehtävissä voi kasvattaa myös esihenkilötaitoja ja saada kesätyön tiiminvetäjänä. Tiiminvetäjäksi voi hakea täytettyään 18 vuotta, ja työssä ohjataan nuorempia kesätyöntekijöitä tehtävissään. Tiiminvetäjän tehtäviin eduksi luetaan ajokortti ja mahdollisuus kuljettaa tiimiä eri kohteisiin.

Kaupungin kesätyöt ovat suosittuja

Helsingin kaupungin tarjoamat kesätyöpaikat ovat suosittuja ja tänäkin vuonna odotetaan runsasta hakijamäärää.

Aiempina vuosina eniten hakemuksia on jätetty esimerkiksi teknisen alan harjoittelijan, kirjastoapulaisen, ympäristötyöntekijän, toimistosihteerin, ruokapalvelutyöntekijän ja avustavan nuoriso-ohjaajan tehtäviin. Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalle haetaan vuosittain kesäsijaisia erityisesti lähihoitajan, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tehtäviin. Kaupungilla on tarjolla kesätöitä kaikkiaan yli sadalla eri nimikkeellä.

– Keräämme vuosittain palautetta kesätyöntekijöiltä Vastuullinen kesäduuni -kyselyn muodossa. Kiitosta olemme saaneet erityisesti työilmapiiristä, joka koetaan avoimena, lämpimänä ja kannustavana. Nuorilta saamamme palaute on tärkeää ja sen avulla voimme entisestään parantaa kesätyökokemusta, Tarja Näkki kiittelee.