Viikingit jääkiekon kiekkokouluista löytyy tilaa harrastaa kaikille – pelaajapolulla mahdollisuus harrastaa aina aikuisikään asti

Sunnuntaisin Vuosaaren jäähalliin rientää iloisia lapsia heti aamutuimaan. Osa juoksee suoraa pukuhuoneeseen ja osa malttaa kävellä sekä tähyillä ympärilleen, olisiko jäähallin Viikingit-kahvio jo auki. On edessä viikon kohokohta monelle lapselle, kun edessä on Viikinkien kiekkokoulupäivä.

Kiekkokoulupäivän aikana jäähallilla toimii ensimmäisenä lapsi ja aikuinen -luisteluryhmä, jossa lapset pääsevät opettelemaan luistelun perusteita omaan tahtiinsa sekä kiinnostuksensa mukaisesti oman vanhemman kannustuksella ja seuran ohjaajan tukemana. Jäällä tehdään lasten ja aikuisten voimin erilaisia luistelutehtäviä, kokeillaan erilaisia leikkejä sekä tutustutaan jäähän ja katsotaan, mitä siihen on tällä kertaa piirretty ja minkälaista toimintaa sinne on rakennettu. Kun luistelutaitoa karttuu jäiden myötä, osa lapsista siirtyy kesken kauden kiekkokoulujen toimintaan mukaan joustavasti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Lapsi ja aikuinen -luisteluryhmän jälkeen on vuorossa Leijona-kiekkokoulu, jossa lapset pääsevät toimimaan omissa ryhmissään ja rasteissaan innostavien ohjaajien opastuksella. Leijona-kiekkokoulussa tehdään hymyssä suin erilaisia leikkejä, leikitään luistelua kehittäviä hippoja, toteutetaan lasten maailmaan sanoitettuja tehtäviä sekä pelataan erilaisia pelejä jäällä samalla jääkiekon eri lajitaitoja oppien ja kehittäen. Kiekkokoulussa lapset voivat toimia oman taito- ja motivaatiotasonsa mukaan, ja tarvittaessa kiekkokoululaisen vanhemmat voivat olla mukana jäällä tukemassa kiekkokoululaisen ensi askelia.

Kolmantena ryhmänä sunnuntaisin on Tyttö-kiekkokouluryhmä, jossa tytöt pääsevät tutustumaan jääkiekon saloihin omana ryhmänään ja toisiinsa tutustuen. Eikä tyttöjen ikäeroista näytä muodostuvan kenellekään haittaa vaan päinvastoin. Kavereita löytyy! Ryhmässä tehdään Leijona-kiekkokoulun tavoin erilaisia leikkejä, leikitään hippoja, suoritetaan mielenkiintoisia tehtäviä ja tutustutaan eri peleihin koukkuunsa vetävästä ilmapiiristä tinkimättä sekä tyttöjen toiveita kuunnellen. Tyttö-kiekkokoulun toiminnasta Viikingit sai myös viime kaudelta kultaisen ansiomerkin Jääkiekkoliitolta osoituksena työstään tyttökiekon kehittämisestä omalla alueellaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Laadukasta opastusta jääkiekon saloihin

Lapsi ja aikuinen -luistelussa, Leijona- ja Tyttö-kiekkokoulussa toimivat seuran junioripäällikön lisäksi mukana aktiivisia vanhempia ja vapaaehtoisia, jotka mahdollistavat innostavan ja kannustavan ympäristön lapsien ensimmäisille luistelupotkuille ja mailalla kiekkoon koskemiseen. Leijona-kiekkokoulussa myös Viikinkien edustusjoukkueen pelaajat tuovat oppejaan näille tulevaisuuden pelaajille toimiessaan ryhmien ohjaajina.

Viikingeissä on myös aikuisten mahdollista päästä osaksi yhteisöä ryhtymällä seuratoimijaksi. Toimintaan voi tulla mukaan aiemmasta kokemuksesta riippumatta tukemaan, kannustamaan ja ennen kaikkea innostamaan lapsia heidän uudessa harrastuksessaan. Onpa moni saanut jääkiekosta antoisan harrastuksen ja elämänmittaisia ystävyyssuhteita Viikingit-yhteisöstä.

Viikingit järjestää kiekkokoulutoimintaa Vuosaaren ja Herttoniemen jäähalleissa kauden aikana. Toimintaa ohjaa lasten ehdoilla jääkiekon lajitaitojen kehittäminen ja ryhmässä toimimaan oppiminen lapsia innostavassa ja kannustavassa ympäristössä. Toiminta alkaa syyskaudella syyskuussa, ja kausi kestää joulukuun loppupuolelle. Kevätkausi alkaa tammikuussa, ja se kestää maaliskuun loppuun. Kiekkokouluihin voi liittyä mukaan läpi koko kauden aiemmasta taito- tai kokemustasosta riippumatta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vanhoja ja uusia tähtiä

Toiminnan matalakynnyksisen aloittamisen kannalta on mahdollista lainata seuran lainavarusteita tai ostaa käytettyjä jääkiekkovarusteita Viikinkien yhteisön jäseniltä sopuhintaan. Leijona-kiekkokoulun toimintaan sisältyy jääharjoitusten lisäksi myös koulusalissa tehtäviä harjoituksia, joissa harjoitellaan perusliikuntataitoja sekä opitaan ryhmässä toimimisen taitoja. Kiekkokoulukauden päättymisen jälkeen kiekkokoululaisella on mahdollisuus liittyä mukaan osaksi Viikinkien pelaajapolkua eli ikäluokkajoukkueisiin, jotka toimivat Vuosaaren, Herttoniemen ja Myllypuron jäähalleilla ja jatkaa näin harrastustaan Viikingeissä.

Viikingit on toiminut aktiivisena jääkiekon seuratoimijana jo vuosikymmeniä. Tänä päivänä seuratoiminnan mukana saattaa huomata Suomen miesten maajoukkuepaitaakin kantaneita entisiä ammattipelaajia, kuten Juha Lind ja Viikinkien kasvatti Mika Strömberg, jotka tuovat oppejaan tulevaisuuden viikinkiläisten tietoisuuteen yhdessä muiden vapaaehtoisten ja seuran työntekijöiden kanssa. Onpa Viikinkien pelaajapolulta kasvaneista pelaajista nuorten maajoukkuetta päässeet edustamaan tällä kaudella muun muassa Kasper Halttunen, Onni Lind ja Maxim Eliseev. Siispä Viikingit tarjoaa myös harrastajilleen hyvän mahdollisuuden ponnistaa tavoittelemaan unelmiaan jääkiekon parissa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Juha Lind valmentamassa Viikinkien jääkiekkojunioreita vuonna 2013. Kuva: Eero Honkanen

Seuralta löytyy toimintaa kiekkokouluista aina aikuiskiekkoon asti niin harraste- kuin kilpapuolellakin. Joukkuetoiminta kattaa joukkueet U8-ikäluokasta aina U20-ikäluokkaan sekä miesten 2. divisioonan joukkueeseen asti. Tämän lisäksi löytyy matalan tason harrasteryhmiä aikuisille.

Kiekkokouluihin ja lastenvaiheiden ikäluokkajoukkueiden toimintaan on mahdollisuus tulla tutustumaan helmikuun aikana matalalla kynnyksellä. Lisätietoa Try in -helmikuusta saa internetsivuilta www.viikingit.fi tai seuran junioripäällikkö Tomi Lesoselta (tomi.lesonen@viikingit.fi).