Rantakiventien vanha koulurakennus paloi poroksi

Kuva: Jenni Tamminen-Sirkiä

Nordsjö-Botby folkskolan koulurakennus tuhoutui täysin 16.10. tulipalossa. Kuva: Jenni Tamminen-Sirkiä

Nordsjö-Botby folkskolan entinen koulurakennus Rantakiventiellä tuhoutui lähes kokonaan tulipalossa perjantaina 16.10. aamuyöstä.

Rantakiventie 13 saapui lukuisia pelastuslaitoksen yksiköitä, kun hälytys tulipalosta tuli perjantaina noin kello 2.30 yöllä. Tyhjillään ollut rakennus ehti palaa käyttökelvottomaksi, ja sammutus- sekä raivaustyöt jatkuivat paikalla vielä perjantai-iltana. Tulipalosta levisi savunhajua lähialueille. Kyseessä lienee tuhopoltto, poliisi tutkii syttymissyytä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kovia kokenut koulu

Vuonna 1891 paikalle rakennettu koulu paloi ensimmäisen kerran keväällä 1901, ja jo saman vuoden syksyllä valmistui uusi rakennus. Sodan aikana helmikuussa 1944 rakennuksen ikkunat särkyivät ilmapommitusten aiheuttamasta ilmanpaineesta. Rakennuksessa oli tulipalo viimeksi syyskuussa 2019, silloin kuitenkin palo saatiin nopeasti hallintaan.

Rakennus oli määrätty suojeltavaksi, ja sen viereen on kaavailtu kerrostaloja. Vuosaaressa ei ole enää kovinkaan paljon näin vanhoja, kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia. Toivotaan, ettei niitä odota Nordsjö-Botby folkskolan kaltainen kohtalo, jossa ensin talot jätetään lähes oman onnensa nojaan homehtumaan ja ottamaan vastaan ilkivaltaa, jopa polttamista.

Teksti: Antti Honkanen