Mopoilevat nuoret mukaan Rastiksen mopohallin toimintaan

Aleksi Kaukamo ja Iikka Taskinen toivottavat nuoret tervetulleiksi Rastiksen mopohallille. Kuva: Mopoilevat nuoret ry

Aleksi Kaukamo ja Iikka Taskinen toivottavat nuoret tervetulleiksi Rastiksen mopohallille. Kuva: Mopoilevat nuoret ry

Mopoilevat nuoret ry on solminut yhteistyösopimuksen Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden kanssa Vuosaaren Urheilutalon ja lukion lähellä sijaitsevan Rastiksen mopohallin toiminnan järjestämisestä.

Rastiksen mopohalli on paikka nuorille, jotka ovat kiinnostuneita mopoista sekä niiden huoltamisesta. Paikka sopii myös nuorille, joita kiinnostaa vapaa-ajan viettäminen mopoporukassa. Mopohallilla voi pestä moponsa tai vaihtaa kulutusosia, kuten renkaita, polttimoita, ketjuja, rattaita tai jarrupaloja.

Mopohallilla on hyvät välineet mopojen huoltamiseen. Mopohallin ohjaajat auttavat ja opastavat vasta-alkajia pienten huoltotoimenpiteiden tekemisessä. Vaativammatkin huollot ja korjaukset onnistuvat mopohallilla, jos nuorella on aiempaa kokemusta työkalujen käytöstä ja perushuollot ovat jo hallussa.

Ohjaajat opastavat nuoria myös muissa ajankohtaisissa nuorten mopoilijoiden elämään liittyvissä asioissa, kuten opiskelussa, terveellisissä elämäntavoissa tai mopoilijoille ajankohtaisissa liikenneasioissa. Liikennekasvatus onkin tärkeä osa mopohallin toimintaa.

Rastiksen mopohallin tarjoama vapaa-ajan toiminta on jo pienistä tiloistakin johtuen erityisen yhteisöllistä, joten olennainen osa toimintaa ovat erilaiset pienet tapahtumat ja teemapäivät.

Mopohallilla onkin jo toteutettu monipuolista toimintaa uintikerhosta ystävänpäivän mopoleivosten paistamiseen.

Rastiksen mopohalli on Helsingin nuorisopalveluiden toimintaa Rastis-monitoimitalossa osoitteessa Ulapparaitti 6. Mopohalli on tarkoitettu 13–22-vuotiaille nuorille, ja se on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin kello 15–21. Mopohallin toiminta on nuorille täysin maksutonta.

Mopoilevat nuoret ry on vuonna 2009 perustettu valtakunnallinen mopoilijoiden edunvalvontajärjestö, jonka tarkoituksena on tukea nuorten mopo- ja moottoripyöräharrastusta. Yhdistyksellä on ollut nuorten mopopajatoimintaa Vantaalla vuodesta 2016 alkaen. Lisäksi Mopoilevat nuoret ry tekee mopoilevaa nuorisotyötä yhteistyössä Vantaan nuorisopalveluiden kanssa kesäperjantaisin.

Lisätietoa Rastiksen mopohallista: nuorten.hel.fi/nuorisotalot/rastis-mopohalli/

Rastiksen mopohalli Instagramissa ja Facebookissa: Rastis Mopohalli.

Rastiksen mopohallin puhelin hallin aukioloaikoina: 040 527 9632.

Lisätietoa Mopoilevat nuoret ry:stä: mopoilevatnuoret.fi