Viikingit jääkiekko & Haverford Hawks: 25 vuotta menestyksekästä yhteistyötä kiekkokaukaloissa

Philadelphian matkalla oli mukana yli 70 pelaajaa ja vanhempaa. Kuvassa Viikkareiden ja Hawksien pelaajia yhteiskuvassa paikallisessa jäähallissa.

Philadelphian matkalla oli mukana yli 70 pelaajaa ja vanhempaa. Kuvassa Viikkareiden ja Hawksien pelaajia yhteiskuvassa paikallisessa jäähallissa.

Viikingit jääkiekko on jälleen kerran osoittanut voimansa ja yhteistyökykynsä kulttuuri- ja urheiluvaihto-ohjelmassa, joka täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 25 vuotta. Tätä virstanpylvästä juhlistettiin ikimuistoisella matkalla Philadelphiaan, jossa Viikinkien U13-jääkiekkojoukkue vanhempineen tutustui amerikkalaiseen jääkiekkokulttuuriin Haverford Hawksin vieraana.

Vaihto-ohjelman aikana suomalaiset pelaajat pääsivät tutustumaan laajasti amerikkalaiseen juniorijääkiekkoon. Pelaajat asuvat paikallisten jääkiekkoperheiden kotona ja harjoittelevat yhdessä. Vaihtojakson päätteeksi pelataan yhteinen kolmipäiväinen turnaus, jossa on mukana muitakin paikallisseuroja. Tänäkin vuonna turnaus toi tullessaan menestystä, kun Viikingit voittivat kaksi turnauksen kolmesta sarjasta. Tämä kirkasti Viikingit jääkiekon ja suomalaisen kiekkoilun mainetta ja toi onnistumisen kokemuksia joukkueelle.

Matkan ohjelmaan kuului myös perehtyminen niin New Yorkin kuin Philadelphiankin kiinnostavaan kaupunkikulttuuriin. Vierailun aikana Viikingit sai ainutlaatuisen tilaisuuden vierailla Philadelphia Flyersin kotiareenalla, Wells Fargo Centerillä. Siellä pelaajat pääsivät luistelemaan jäälle ennen NHL-ottelua ja todistamaan jännittävää peliä Philadelphia Flyersin ja Florida Panthersin välillä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Matkalla mukana olleet yli 70 pelaajaa ja vanhempaa olivat jakamassa unohtumatonta kokemusta. Yhdessä he osoittivat, miten urheilu ja kulttuuri voivat toimia yhdistävänä voimana, joka ylittää rajoja ja luo pysyviä muistoja. Tämä 25-vuotisjuhlamatka osoitti jälleen kerran, että kulttuuri- ja urheiluvaihto-ohjelma on olennainen osa Viikinkien identiteettiä. Se ei ole pelkkää jääkiekkoa, vaan myös tilaisuus oppia, kasvaa ja rakentaa siltoja ihmisten välille.

Ensi keväänä saammekin vuorostamme toivottaa Haverford Hawksin pelaajat ja vanhemmat tervetulleeksi meille tänne Vuosaareen.

Teksti ja kuva: Jani Somero, Viikingit jääkiekko ry:n johtokunnan jäsen