Viikinkien kauden 2023–2024 päätösjuhlaa vietettiin äitienpäivänä

Viikinkejä yhteiskuvassa.

Viikinkejä yhteiskuvassa.

Viikinkien jääkiekkokauden päätösjuhlaa vietettiin Vuosaaren jäähallissa sunnuntaina 12.5. Perinteistä kaavaa noudattaneessa iloisessa ja yhteishenkeä huokuneessa tilaisuudessa muisteltiin päättynyttä kiekkokautta ja palkittiin kauden aikana onnistuneita pelaajia sekä toimihenkilöitä.

Tilaisuuden avauspuheessaan valmennuspäällikkö Ilkka Saksa kiitti pelaajia, toimihenkilöitä sekä vanhempia pitkän ja kylmän talven sävyttämästä onnistuneesta ja yhteisöllisyyttä vahvistaneesta kiekkokaudesta, sekä muistutti että vaikka jokaista ei juhlatilaisuudessa voida palkita antaa jääkiekko harrastuksena palkintoja jokaiselle mm. uusien kavereiden ja ystävyyssuhteiden muodossa.

Vuoden joukkue -palkinnon voitti Viikinkien U20 Mestis-joukkue jonka karsintasarjan urheilullinen menestys lähes puhtaan pelin myötä takasi sarjapaikan myös tulevalle kaudelle. Joukkue on myös kentän ulkopuolella toiminut esimerkillisesti ja luonut omalla toiminnallaan hyvää ja ahkeraa Viikinki-kuvaa. Juhlatilaisuudessa kiertopalkinnon kävi noutamassa U18-joukkueesta U20-joukkueeseen kesken kauden noussut Roope Kiljunen.

Vuoden seuratoimijan palkinto jaettiin tällä kertaa yhdelle Viikinki-perheelle. Palkinnon saanut Kivenjuurien perhe on ollut usean vuoden ajan aktiivinen Viikinki-toimija ja tuttu näky halleilla. Päättyneellä kaudella Katja toimi U18-joukkueen rahastonhoitajana ja fysiikkavalmentajana sekä tyttökiekkokoulun ohjaajana, jossa myös perheen pojat Lauri ja Aaron nähtiin apuna. Perheen isä Tomi toimi päättyneellä kaudella U20-joukkueen huoltajana.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Viikinkien palkittuja pelaajia ja toimihenkilöitä.

Viikinkien palkittuja pelaajia ja toimihenkilöitä.

Vuoden valmentaja -palkinto jaettiin Tomi Lesoselle. Tomin sitoutuminen ja aito halu kehittää pelaajiaan jääkiekkoilijana ja urheilijana sekä tinkimätön ammattimainen tekeminen antavat loistavaa esimerkkiä kaikille Viikinkien valmentajille.

Vuoden maalivahti -palkinnon sai Erik Yli-Suvanto. Erik on tunnollinen harjoittelija, jonka pitkäjänteinen ja omistautunut harjoittelu on tuonut tulosta, Erikin tie vuoden maalivahdiksi on tullut maltilla askel kerrallaan edeten. Erikin varmat esitykset U15-joukkueen maalilla siivittivät joukkueen aina final fourin loppuotteluun asti.

Vuoden pelaaja -palkinto jaettiin tällä kertaa puolustaja Alec Backströmille. Palkinnon ovat aiemmin voittaneet esimerkiksi Casper Terho, Rasmus Ruusunen, Maxim Eliseev ja Onni Lind. Alecin voitontahto ja periksiantamaton asenne jäällä asettavat rimaa koko hänen joukkueensa päivittäiselle tekemiselle. Alecin positiivinen ja intohimoinen asenne antavat hänelle loistavat avaimet edetä jääkiekkoilijana kohti huippua. Alec on todellinen esimerkki muille Viikinkien pelaajille niin jäällä kuin sen ulkopuolella.

Viikingit-tsempparit ovat omien peliryhmiensä esimerkillisiä taistelijoita ja joukkuepelaajia vailla vertaa. Viikingit-tsemppari kunnioittaa kaikkia lajin parissa toimivia. Tsemppareilla palkittiin seuraavat pelaajat:

U8 Akseli Mattila

U8 Mauno Kainulainen

U8 Addy Mallory

U9 Amos Grönman

U9 Rasmus Takala

U9 Luka Häkkinen

U9 Altti Hallamaa

U10 Noel Viik

U10 Vladislav Sukhar

U10 Dag Stäuber

U11 Otto Matikka

U11 Eeti Hyrkäs

U12 Elias Makkonen

U12 Benjamin Paatelainen

U13 Kalle Heinonen

U13 Jami Meltola

U14 Jasse Tolvanen

U14 Leon Piipponen

U15 Mikael Mustonen

U15 Juha Hietaranta

U15 Joonas Räsänen

U16 Malcolm Opu

U16 Samu Ojanen

U18 Elias Vyyryläinen

U18 Daniil Sandin

U20 Tuomas Syväoja

U20 Eljas Roivainen

Viikingit onnittelee kaikkia palkittuja ja toivottaa aurinkoista kesäharjoittelukautta!

Teksti ja kuvat: Ilkka Saksa