Yrittäjien uutisia

Mika Tuominen ja Oscari Seppälä.

Kuvassa vasemmalla entinen puheenjohtaja Mika Tuominen ja uusi puheenjohtaja Oscari Seppälä.

Helsingin Yrittäjät – Itä-Helsinki ry:n toiminta-alue laajeni Itä-Helsingistä vuodenvaihteessa 2018–2019 kattamaan alueellisesti myös Kulosaaren. Vuodenvaihteessa paikalliset aktiiviset yrittäjäyhdistykset Itäväylän Yrittäjät ry sekä Itä-Helsingin Yrittäjät ry yhdistyivät. Itä-Helsingin Yrittäjät ovat nykyisin yksi Helsingin suurimmista Helsingin Yrittäjien paikallisjärjestöstä yli 800 jäsenellään. Jäsenistön pääosa koostuu pienistä ja yksinyrittäjistä toiminta-alueella.

Helsingin Yrittäjien koordinoiman jäsenyhdistysten toiminnan uudelleenorganisoimisen yhteydessä Itä-Helsingin yrittäjien puheenjohtaja vaihtui. Yhdistyksen uusi puheenjohtaja on kaudella 2019–2020 Oscari Seppälä. Seppälä on asunut pitkään Itä-Helsingin alueella. Hän on myös Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsen. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea yrittäjiä sekä yrittäjyyttä toiminta-alueella. Tavoitteena on saada Suomeen ja tätä kautta myös Vuosaaren alueelle maailman parhaat yrittäjyyden olosuhteet.

Vuosaaren alueella yhdistys toimii aktiivisesti tukien erilaisia paikallisia tapahtumia, kuten muun muassa Vuosaaren Joulupolkua kuin Visit Vuosaaren tapahtumiakin. Lisäksi yhdistys on tukenut Vuosaaren alueella muistomerkkejä, kuten esimerkiksi Vuosaaren sodan aikaisen ilmatorjuntapatterin muistolaattaa vuonna 2018. Tämän lisäksi kerrotaan yrittäjyydestä paikalliselle nuorisolle muun muassa kouluissa järjestettävissä tapahtumissa. Itäisessä kaupungissa toimii lukuisa joukko merkittäviä sekä palkittuja yrityksiä. Paikallisesti tästä tulee ja voi olla ylpeä. Todettakoon, että alueella toimiva Vuosaaren satama on merkittävä toimija kansainvälisen kaupan mahdollistajana.

Yhdistys toivoo, että paikalliset käyttäisivät ja kuluttaisivat paikallisten yrittäjien tuotteita ja palveluita, silloin kun se on mahdollista. Lisäksi tällainen toiminta tukee osaltaan kestävää kehitystä. Toiminnan keskiössä on, että yrittäjä tuo leivän pöytään.