Tuleeko kaupunkipyörät Vuosaareen nopeutetulla aikataululla?

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) johtokunta on nyt käsitellyt valtuutettu Ville Jalovaaran (sd.) valtuustoaloitetta, jossa kiirehditään kaupunkipyöräpalvelun laajentamista koskemaan suunniteltua nopeammassa aikataulussa myös Vuosaarta. HKL:n johtokunnan lausunto asiasta on hieman ympäripyöreä, mutta se ei silti sulje pois pyöräpalvelun ulottamista Vuosaareen nopeutetulla aikataululla. Lausunnossa todetaan esimerkiksi:

”HKL:n johtokunta ja muut asianmukaiset päätöksentekoelimet saavat laajennuksia koskevan hankesuunnitelman päätettäväkseen myöhemmin vuoden 2020 aikana. Mikäli verkoston laajennusta ei toteuteta tällä sopimuskaudella, se otetaan mukaan suunnitteluun kaupunkipyöräpalvelun vuodesta 2026 alkavaa seuraavaa sopimuskautta kilpailutettaessa.”