Vuosaarelaiset tutustuivat joukolla 25-vuotiaan VPK:n toimintaan

Paloauto ja sen varusteet kiinnostivat kaikenikäisiä.

Paloauto ja sen varusteet kiinnostivat kaikenikäisiä.

Lauantaina 27.11. järjesti Vuosaaren VPK 25-vuotisjuhliensa ja kansallisen paloturvallisuusviikon käynnistymisen vuoksi Päivä paloasemalla -tapahtuman paloasemallaan ja sen edustalla Kallahdessa. Helsingin nuorimman palokunnan avoimet ovet ja synttärikakkukahvit keräsivät paikalle runsaan joukon palokunnasta kiinnostunutta yleisöä kipakasta pakkassäästä huolimatta.

– Puoleenpäivään mennessä kävijöitä on parin tunnin aikana ollut jo 150 henkilöä, joten vuosaarelaiset ovat olleet kiinnostuneita VPK:n toiminnasta, iloitsi Vuosaaren VPK:n varapäällikkö Marko Tohni esitellessään palokunnan kalustoa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

– Tämä on täysin ilmainen harrastus, jossa järjestetään toimintaa ympäri vuoden. Nuoriso-osaston tapahtumissa on paikalla aina kaksi aikuista kouluttajaa. VPK:n toiminnassa jokaiselle löytyy jotakin ikään, kokoon ja kuntoon sopivaa tekemistä, Vuosaaren  VPK:n varapäällikkö Marko Tohni sanoi.

– Tämä on täysin ilmainen harrastus, jossa järjestetään toimintaa ympäri vuoden. Nuoriso-osaston tapahtumissa on paikalla aina kaksi aikuista kouluttajaa. VPK:n toiminnassa jokaiselle löytyy jotakin ikään, kokoon ja kuntoon sopivaa tekemistä, Vuosaaren
VPK:n varapäällikkö Marko Tohni sanoi.

Avointen ovien kävijät olivat kiinnostuneita tietysti paloautosta ja sen varusteista, mutta lisäksi esimerkiksi sammutuspeitteen oikeaoppisesta käyttämisestä ja siitä, miten VPK:n toimintaan pääsee mukaan. Aluksi paikalla oli myös eläinpelastusyksikkö, joka joutui kuitenkin lähtemään tarkistamaan jäihin mahdollisesti juuttuneen joutsenen tilannetta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Nuoriso-osaston Lauri näytti, kuinka sammutuspeitettä käytetään.

Nuoriso-osaston Lauri näytti, kuinka sammutuspeitettä käytetään.

– Miehistöosastossamme on 25 henkilöä ja nuoriso-osastossa parisenkymmentä aktiivista nuorta. Vuosaaressa meillä on erikoisuutena isännöitävänämme RHE648-alus, jonka miehistön palokunta itse kouluttaa, Tohni kertoi.

Marko Tohni kehotti kaikkia palokuntatoiminnasta kiinnostuneita vierailemaan nettisivuilla www.vuosaarenvpk.fi/palokuntaan

Teksti ja kuvat: Antti Honkanen