Sami Karu Yhtyeineen sytyttää uudella albumillaan onnenkipinöitä

Sami Karu Yhtyeineen: Varjot ja valot. Julkaisija: Ankarakapeikko 2021. Saatavuus: Muun muassa Spotify.

Sami Karu Yhtyeineen: Varjot ja valot. Julkaisija: Ankarakapeikko 2021. Saatavuus: Muun muassa Spotify.

Vuosaaressa lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt laulaja-lauluntekijä Sami Karun kolmas levy Varjot ja valot julkaistiin loppuvuodesta 2021. Pääosin kitaravetoisia rakkauslauluja sisältävällä kymmenen kappaleen albumilla on myös Sami Karun Vuosaaren lapsuusmuistoista kertova Meidän nuoruutta -biisi, jolle on tänä vuonna tarkoitus kuvata musiikkivideo Punakiventiellä.

Sami Karun uusin levy jatkaa miehen musiikillista kaavaa: Persoonallista, rauhallista ja rauhoittavaa Karun lauluääntä tukee monipuolinen soitinvalikoima ja pääosin positiiviset tarinat erilaisista rakkauksista sekä rakastamisesta. Suomipoppia- ja -rockia iskelmävivahteella yhdistelevän kokoonpanon toiveikasta musiikkia voisi kuvitella kuuntelevansa heinäkuun helteillä mökkirannassa tai heinälatoon viritetyllä tanssilavalla.

Suomalaiseen melankoliaan tykästyneelle kuuntelijalle Varjot ja valot saattaa tuntua varsinkin näin pimeänä vuodenaikana turhan iloiselta ja innokkaalta musiikilta. Onnelle ja rakkaudelle on kuitenkin hyvä säilyttää oma tilansa koronan kyllästäminä aikoina, siinä Sami Karu kera yhtyeensä onnistuu hyvin.

Teksti: Antti Honkanen
Levyn kansikuva: Jarkko Pennanen