Ihan tavallinen vuosaarelainen: The Voice of Finland -kisaaja on kasvanut vuosaarelaiseksi

Kalle Paakkanen kisaa The Voice of Finland -laulukisan yhdennellätoista kaudella Maija Vilkkumaan joukkueessa. Kuva: Saku Tiainen / Nelonen Media

Kalle Paakkanen kisaa The Voice of Finland -laulukisan yhdennellätoista kaudella Maija Vilkkumaan joukkueessa. Kuva: Saku Tiainen / Nelonen Media

Kalle Paakkanen, kerro itsestäsi.

– Olen syntyjäni Tampereelta, sittemmin olen asunut Riihimäellä, Lohjalla, Norjan Oslossa sekä Helsingin Vallilassa ennen Vuosaareen muuttoa. Muutin Vuosaareen vuonna 1998 vaimoni perässä, eikä täältä ”pikkukaupungista” ole mitään hinkua enää muuttaa pois, olen kasvanut vuosaarelaiseksi. Paikalla on mielenkiintoinen historia ja esimerkiksi eri rakennusvaiheita. Edesmennyt appiukkoni Torsti Salama vastasi pitkään Vuosaaren Urheiluliike R. Penttilästä, joten vaimoni suvun kautta on tullut paljon tarinoita ja kuvia entisestä Vuosaaresta.

Olen koulutukseltani lastentarhanopettaja / kasvatustieteen kandidaatti (nykyisin varhaiskasvatuksen opettaja). Opettajan töitä tein kymmenisen vuotta, viimeksi Rastilankallion Päiväkoti Vankkurissa vuonna 2006, kunnes vaihdoin nykyiselle myyntialalle. 

Asun vaimon, nuorimman pojan ja koiran kanssa nykyään Pienen Villasaaren tiellä, kaikki lapset ovat jo täysi-ikäisiä, eli ruuhkavuodet ovat takana, siksi vapaa-ajan harrastuksille on nyt enemmän aikaa. Mökkeilemme vaimon kanssa ja moni harrastukseni liittyy ulkoiluun: lenkitän koiraa, hiihdän, pyöräilen ja juoksen Vuosaaressa. Myös jääkiekko on rakas harrastus, kerta viikkoon tulee Vuosaaren jäähallissa höynäiltyä Viikinkien Ukoissa. 

Olen lapsesta saakka rämpytellyt kitaraa ja laulanut, pääni hajoaa, jos en soita bändissä. Muutaman kerran olen hakenut The Voice of Finland -laulukisaan, ja tällä yhdennellätoista kaudella minut pyydettiin mukaan. Selvisin jatkoon Ääni ratkaisee -vaiheessa ja valitsin Juha Tapion sekä Maija Vilkkumaan väliltä Maijan tiimin. Valinta tuli alitajunnasta, on hauska nähdä, mihin kisa vie. Toivon sen ainakin antavan mahdollisuuden oman musiikin tekemiseen ja tuovan lisää kontakteja sekä keikkoja. Tuoreita kuulumisiani voi seurata Instagramissa: @kallepaakkanen_official    

Missä kaikkialla olet asunut Vuosaaressa?

– Olen asunut neljässä kodissa Vuosaaressa melko pienellä alueella: Isonvillasaarentiellä, Sammalparrankujalla, sekä kahdessa asunnossa Pienen Villasaaren tiellä.

Mitä olet harrastanut Vuosaaressa?

– Edellä mainittujen asioiden lisäksi voisi varmaan harrastukseksi lukea sen, että olin vuonna 2001 syntyneiden Viikinkien jääkiekkojunioreiden huoltajana poikani harrastuksen myötä. Vesipulloa täytettiin ja luistimia teroitettiin lähes kymmenen vuotta. Lisäksi kävin aikoinaan hetken Meri-Rastilan nuorisotalolla laulamassa bänditreeneissä, nykyään Vuosaaressa musisointi tapahtuu pääosin kotona.

Mikä on parasta Vuosaaressa?

– Täällä on luontoa sekä hyvät harrastusmahdollisuudet, kun pääsee melkein kotiovelta hiihtoladulle Mustavuoreen. Ja Vuosaaren sijainti on loistava, sillä vaikkapa metrolla matkustaa hetkessä Helsingin keskustaan tai toisaalta autolla Porvooseen, jossa on bändimme Letspartymusicrocknrollbandin treenikämppä. Lapsilla oli täällä hyvät koulut ja yksi pojistani muutti juuri Vuosaareen, eli lapsetkin ovat viihtyneet täällä. Vaikka ulkopuolisilla on usein Vuosaarta kohtaan ennakkoluuloja, niin ne kyllä yleensä muuttuvat tänne tutustuessa, sillä tämä on niin hyvä paikka asua.

Onko Vuosaaressa jotain huonoa?

– Kyllähän tämä paikka on muuttunut tosi paljon rakentamisen myötä, mutta ei kaikki rakentaminen ole mielestäni ollut pahasta. Toivoisin kuitenkin, ettei ulkoilu- ja luontoalueille enää rakennettaisi, ettei enempää metsää laitettaisi matalaksi.

Mikä on suosikkipaikkasi Vuosaaressa?

– Uutela, Mustavuoren vapaan hiihtotavan ladut sekä kesäisin pyörälenkki, joka kiertää golfkentän, Uutelan kanavan, Aurinkolahden rantabulevardin, Mustankivenpuiston ja Vuosaaren puistopolun kautta kotiin. Ja toki myös Vartiokylänlahti ja jäähalli ovat minulle mieluisia paikkoja.

Haastattelu: Antti Honkanen