Kuminpoltto liikuntapuiston parkkipaikalla yritetään estää

Parkkipaikka näkyy ilmakuvassa valkoisen Vuosaaren golfhallin edustalla. Kuva: Antti Honkanen

Parkkipaikka näkyy ilmakuvassa valkoisen Vuosaaren golfhallin edustalla. Kuva: Antti Honkanen

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli 1.3. kokouksessaan valtuustoaloitetta, joka tähtää Kartanon liikuntapuiston parkkipaikalla autoilla harrastettavan ns. kuminpolton ja kiihdyttelyn lopettamiseen. Autojen moottoriäänistä ja renkaiden kuminpoltosta aiheutuu meluhaittaa läheisille asuinalueille.

Lautakunta toteaa, että nyt toimenpiteisiin on ryhdytty ja osoitteessa Pallokuja 2 olevalle pysäköintialueelle on laadittu suunnitelma reunakivijärjestelyistä. Reunakivet pysäköintikampojen väleissä rajaavat pysäköintialueen pienempiin osioihin, jolloin kuminpoltto jatkossa ei ole mahdollista. Järjestelyt on tarkoitus toteuttaa kevään 2022 aikana.

Urheilupuiston alueella kuminpoltto pyritään lopettamaan ensisijaisesti pysäköintialueille tehtävillä muutoksilla. Jos kuminpoltto ei lopu pysäköintialueille tehtävillä muutoksilla ja siirtyy alueen kaduille, niin tällöin tulee harkintaan katualueiden rajoittaminen autoliikenteeltä yöaikaan. Rajoitukset urheilupuiston katualueille tehtäisiin tilapäisillä liikennejärjestelyillä.

Katualueiden lainmukainen käyttö tai mahdollinen rajoittaminen vaativat joka tapauksessa toimiakseen poliisin valvontaa. Yhteistyö poliisin kanssa on tärkeässä asemassa, Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan kaupunginhallitukselle antamassa lausunnossa todetaan.

Valtuustoaloitteen kuminpolton estämisestä urheilupuiston parkkipaikalla teki valtuutettu Ville Jalovaara (sd.) 8.12.2021.