Vuosaarelaisten taidetta Villan kevätsalongissa

Kai Rentola: Tesserakti.

Kai Rentola: Tesserakti.

Villan kevätsalongissa Villa Lill Kallvikissa (Juhannusruusunkuja 5,  Aurinkolahti) on 22.–29.4.2022 esillä Vuosaaren taiteilijatalon kuvataiteilijoiden teoksia, muun muassa maalauksia, grafiikkaa, valokuvia ja veistoksia. Mukana ovat seuraavat taiteilijat:

Aino Favén:
– Valot, varjot ja niiden kuvat sekä kasvivärien sävyt näkyvät näissä reliefi-teoksissani. Yhdistän valokuva- ja tekstiilitekniikoita koivuvanerille.  

Gunzi Holmström:
– Työskentelen taidemaalarina ja aiheeni on mystiikkaa ja henkisyys. Tämän teoksen nimi on Valkoinen tuli (2021). 

Rozalia Janovic:
– Luontoympäristö, kasvit ja viljely ovat inspiraationi ja ideamaailmani. Veistoksia teen savesta polttaen työni ekologisella kertapoltolla. Vaikka savi on materiaaleistani tärkein, lisäksi valokuvaan, piirrän ja maalaan.

Tiina Karhu:
– Teoksissani tutut, arkiset asiat ja esineet saavat uuden muodon. Taide on minulle lupa leikkiä. Se, että töiden materiaali on palautettavissa alkuperäiseen käyttöönsä, on myös tärkeää.

Kari Paajanen:
– Valokuvaajana kuvaan hetkien näkyvää todellisuutta. Panoraamakuvat edustavat ihmisen tapaa nähdä maailmaa sillä erotuksella, että ihminen voi tarkentaa katseensa yhteen kohtaan kerrallaan. Vain valokuvassa voidaan nähdä kohde kaikkinensa terävänä yhdellä katseella.

Antti Koli
Valokuvataitelija Antti Koli valokuvaa lähellään olevaa luontoa. Pyrkimys on lisätä luonnon osuutta ja vähentää inhimillistä.

Elena Näsänen
Elena Näsänen on vuosaarelainen taiteilija joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Näyttelyssä on mukana Elena Näsäsen valokuvasarja  “Musta Sarja”  vuodelta 2013.  Kuvissa on näyttelijä Yuko Takeda.

Petri Reinikainen
Taitava piirtäjä tuo Villan kevätsalonkiin viimeisimpiä töitään, joista kuvassa Päikkärit (2022). Työn koko on 40×60 cm.  

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Petri Reinikainen: Päikkärit.

Petri Reinikainen: Päikkärit.

Kai Rentola
Teos kuvaa harvinaista kahdelta särmältään muodonmuutoksessa aukeavaa pyramidia, joka matemaattisesti kuuluu epäsäännöllisiin kuutioihin. Kuvamanipulaatiossa sen yksi versio on sijoitettu isossa koossa eräälle Uutelan autiolle rannalle.

Anna Wilhelmus:
– Olen kuvataitelija. Maalaukseni syntyvät yleensä pitkien aikasyklien myötä rakentuen ja kerrostuen yrityksen ja erehdyksen kautta lopulliseen muotoonsa. Kun maalaus valmistuu tuntuu, että se ”soi oikein”.

Näyttelyn järjestää Taiteen Vuoksi ry, kuraattoreina toimivat tekstiilitaiteilijat Aino Favén ja Tiina Karhu. 

Villan kevätsalonki on avoinna arkisin kello 12–19 ja viikonloppuisin klo 12–17, ja sinne on vapaa pääsy.