Näyttelijä Dennis Nylund onnistui jokaisen golfarin unelmassa

Näyttelijä Dennis Nylund teki Vuosaari Linksin 15. reiällä lyhyen golfuransa ensimmäisen hole-in-onen.

Näyttelijä Dennis Nylund teki Vuosaari Linksin 15. reiällä lyhyen golfuransa ensimmäisen hole-in-onen.

Uusi pääomistaja on toteuttanut Vuosaaren golfkentällä talven aikana paljon uudistuksia. Päivässä golfariksi -kurssit tarjoavat matalan kynnyksen tavan aloittaa golfin harrastaminen.

Vuosaaren sataman naapurissa sijaitseva golfkenttä on saanut uuden pääomistajan. Suomen suurin golfalan yhtiö GoGolf Oyj omistaa nykyään lähes puolet kentän osakekannasta. Talven aikana GoGolf on pannut tuulemaan. Näkyvin muutos on se, että kenttä tunnetaan nykyään nimellä Vuosaari Links.

Kentän toimitusjohtaja Harri Mankki kertoo, että uusi nimi kuvaa hyvin kentän luonnetta. Ensimmäiset golfkentät Skotlannissa muodostuivat satoja vuosia sitten rantadyyneille eli links-maalle. Vuosaaren golfkenttä rakennettiin 2000-luvun alussa samassa hengessä.

Yhteensä kuutta golfkenttää operoiva GoGolf haluaa madaltaa golfin aloittamisen kynnystä. Hyvä esimerkki tästä ovat yrityksen Päivässä golfariksi -kurssit. Tänä vuonna näitä edullisia green card -kursseja järjestetään myös Vuosaaren kentällä.

Mankin mukaan kurssille voi tulla testaamaan, olisiko golf itselle sopiva harrastus. Kurssilla golflyönnin eli svingin perusteet oppii alusta lähtien oikein – ainakin teoriassa – joten uuden harrastuksen pääsee aloittamaan heti oikeilta urilta.

– Olen itseoppinut golfari ja voin todeta, ettei se ole paras tapa aloittaa. Edelleen yritän oppia pois vanhoista virheistä, Mankki naurahtaa.

Toki tämäkin on toki edelleen Vuosaaressa mahdollista, sillä kentän range eli pitkien lyöntien harjoittelualue on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Vuosaari Links aukesi tänä vuonna huhtikuun loppupuolella. Kentällä on kuitenkin ehditty jo pelata kosolti kierroksia, sillä pääkaupunkiseudun golfarit tietävät, että Vuosaaressa päästään pelaamaan erinomaisessa kunnossa olevalle ja kuivalle kentälle heti kauden alusta lähtien.

Holari muutaman vuoden golfharrastuksen jälkeen

Vuosaaressa on jopa ehditty tehdä jo yksi hole-in-onekin. Siitä vastasi näyttelijä Dennis Nylund, joka onnistui lyömään pallon ensimmäisellä lyönnillä reikään kentän 15. reiällä torstaina 5.5.

Vasta muutaman vuoden golfia harrastanut Nylund on ottanut lajin nopeasti haltuunsa ja pudottanut tasoituksensa 8,7:ään. Uuden lajin omaksumisessa on eittämättä auttanut tanssitausta, jota hän hyödynsi myös vuosi sitten voittaessaan Folke Rundqvist -hahmollaan Putouksen sketsihahmokilpailun.

– Holarin myötä Vuosaaresta on tullut uusi lempikenttäni, naurahtaa Nylund, joka ennen näyttelijäksi kouluttautumistaan ehti voittaa breakdancen maailmanmestaruuden.

Kauden aikana holareita tehdään Vuosaaren kentällä keskimäärin kymmenkunta.

Ravintola uudistettu

Täksi vuodeksi on uudistunut myös Vuosaaren klubitalossa sijaitseva ravintola, joka palvelee paitsi golfareita myös lähialueen asukkaita ja alueella työskenteleviä.

Ravintolasaliin on tullut lisää asiakaspaikkoja, mikä on ollutkin tarpeen varsinkin lounasaikaan. Viihtyisän ravintolan buffetlounas on tarjolla arkisin kello 11.00–14.30. Alkukesän aikana ravintolan ryhtyy tarjoamaan annoksia myös listalta, kunhan golfkausi pääsee pyörähtämään kunnolla käyntiin. 

Päivässä golfariksi -kursseja Vuosaaressa

Green card -kurssi 18.5.2022,
Green card -kurssi 31.5.2022,
Green card -kurssi 5.6.2022,
Green card -kurssi 19.6.2022,
Green card -kurssi 20.6.2022.

Lisätietoa: vuosaarilinks.fi/paivassagolfariksi/