Uutelaan uusi koirakoulutuskenttä

Uutelan kentällä vastataan uusien koulutuskenttien tarpeeseen. Kuva: Jenni Vidgren

Uutelan kentällä vastataan uusien koulutuskenttien tarpeeseen. Kuva: Jenni Vidgren

Uutelan uuden koirakoulutuskentän rakentaminen käynnistyy Uutelassa. Kenttä sijoittuu Skatan tilan läheisyyteen, nykyisen koira-aitauksen viereen. Uutta koirakoulutuskenttää vuokrataan koiraharrastajille.

Rakennustyöt alkavat viikolla 38/2022, ja ne kestävät vuoden loppuun saakka. Nykyistä koira-aitausta laajennetaan itään, ja se jaetaan kahteen osaan. Pienempi osa osoitetaan koulutuskentäksi, suurempi alue toimii jatkossakin koira-aitauksena. Työmaa-alue merkitään työmaa-aidoilla, mutta sen ulkopuolista aluetta voi käyttää normaalisti. Olemassa oleva koira-aitaus rajataan myös aidoilla, ja se säilyy rakentamisajan nykyisessä käytössä. 

Tulevan koirankoulutuskentän alue on nykyisin puoliavointa niittyä. Rakentaminen pohjautuu Uutelan hoito- ja kehittämissuunnitelmaan 2017–2026, jossa suunnittelualueelle on osoitettu koirankoulutuskenttä. Uuden koulutuskentän koko on noin 1800 m2. Nykyinen koira-aitaus on kooltaan 7400 m2, ja se pienenee hieman uuden kentän myötä. Kaupunki vuokraa koulutuskenttää koiraharrastusseuroille. Seurat voivat hakea aikoja Helsingin kaupungilta, ja kenttää saa käyttää varatulla vuorolla. Silloin kun kenttä ei ole varattuna seuroille, se on vapaasti käytettävissä.