Puotilan henkirikoksen todistajia etsitään

Kaksi-mahdollista-todistajaa-Puotilan-ampumavalikohtaukseen

Kaksi mahdollista todistajaa Puotilan ampumavälikohtaukseen.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti maanantaina 12.12.2022, että Helsingin Puotilassa keskiviikkona 23.11. tapahtuneen henkirikoksen tutkinta etenee Itä-Uudenmaan poliisissa.

– Meripellontiellä tapahtuneella ampumavälikohtauksella on muutamia todistajia. Poliisi pyytää nyt tapahtuma-aikaan kuvassa näkyviä kahta henkilöä ottamaan yhteyttä poliisiin tapahtumien kulun selvittämiseksi, sanoi tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mikko Minkkinen.

– Kuvassa näkyviä henkilöitä kuullaan asiassa todistajina, Minkkinen jatkoi.

Henkirikoksen taustalla ilmeisesti kiristämistä

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti 30.11.2022, että tutkintavastuu henkirikoksen osalta on siirtynyt keskusrikospoliisilta Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle. Keskusrikospoliisi tutkii tapauksen yhteydessä ilmi tullutta epäilyä törkeästä kiristyksestä.

– Puotilassa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan yhteydessä on tullut ilmi kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja epäilyjä kiristämisestä, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto keskusrikospoliisista.

Ilmeisesti henkirikoksesta epäiltyä oli kiristetty jonkin aikaa ammutun ja toisen miehen toimesta. Uhria ammuttiin vartaloon kahdesti, ja ampuja soitti itse hätäkeskukseen teon jälkeen.

Vaikka esitutkinnat ovat käynnistyneet samasta tapahtumasta ja liittyvät toisiinsa, arvioi poliisi järkeväksi eriyttää tutkinnat omiksi kokonaisuuksikseen.

– Tämän henkirikoksen osalta näyttö on melko selvää, ja tutkinnan voidaan arvioida etenevän melko nopeasti maaliin, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta.

– Ilmenneen kirityskokonaisuuden osalta taas on odotettavissa monimutkaisempi ja pidempi tutkinta, sanoi puolestaan Luoto.

Epäilty myönsi tapahtumien kulun

Puotilassa tapahtunutta henkirikosta tutkitaan murhana. Rikoksesta epäillään vuonna 1968 syntynyttä miestä, jota poliisi on kuulustellut.

–  Epäilty on myöntänyt tapahtumien kulun ja ampuneensa uhria. Tämän rikoksen osalta tutkinta jatkuu muun muassa motiivin selvittämisellä, kommentoi Minkkinen.