Sointi Jazz Orchestra ja VILDÁ Vuotalossa 16.3.

Vildá-duo on kovassa nosteessa. Kuva: Joanna Suomalainen

Vildá-duo on kovassa nosteessa. Kuva: Joanna Suomalainen

Ennakkoluuloton Sointi Jazz Orchestra juhlistaa 10-vuotista taivaltaan ja esiintyy kovassa kansainvälisessä nosteessa olevan VILDÁ-duon kanssa Vuotalossa torstaina 16.3. Konsertti on juhlavuotta viettävän Sointi Jazz Orchestran sadas esiintyminen. 

VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä joikuja, pop- ja kansanmusiikkia sekä improvisaatiota. Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut, Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka ja 17-henkisen Sointi Jazz Orchestran ilmava ja mahtipontinen ilmaisu luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen. Ainutlaatuisessa konsertissa kuullaan VILDÁn sävellyksiä, joita on sovitettu juuri tätä yhteistyötä varten orkestraalisen maalaileviksi teoksiksi.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten ammattilaisten perustama yhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii Rasmus Soini. Yhtye tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä big band -perinnettä uudistavasta soundistaan ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksistaan. Sointi Jazz Orchestra toteuttaa vuosittain uusia, juuri sille räätälöityjä konserttikokonaisuuksia. Solisteina ovat viime vuosina vierailleet muun muassa Mathias Eick, Maria Faust ja Matti Johannes Koivu. Yhtyeen Kolibri-albumi oli ehdolla Teosto-palkinnonsaajaksi 2022. 

Rasmus Soini on kuvaillut Sointi Jazz Orchestran tavoitteiksi big band -kokoonpanon ilmaisun uudistamisen ja monipuolistamisen lisäksi tehdä projekteja erityisesti sellaisten artistien tai laulajien kanssa, jotka eivät ole ennen esiintyneet isojen kokoonpanojen kanssa. VILDÁ-yhteistyössä ainutlaatuista on joikuperinteen lisäksi myös harmonikan harvinaisuus jazzorkesterin instrumenttina. Yhtyeen ohjelmistot räätälöidään aina uusiin projekteihin, ja viime vuosina Sointi Jazz Orchestran toiminnassa on korostunut tarve nostaa esiin kiinnostavia musiikintekijöitä sekä antaa mahdollisuus nuorille säveltäjille säveltää musiikkia isolle kokoonpanolle. 

Sointi Jazz Orchestra ja VILDÁ esiintyvät Vuotalossa (Mosaiikkitori 2) torstaina 16.3. kello 18. Vildá: Hildá Länsman – joiku, laulu; Viivi Maria Saarenkylä – harmonikka, efektit. Sointi Jazz Orchestra: Rasmus Soini – musiikin johto. Liput: 26/18 €, lippu.fi