Viikinki-junnut kuudensia kovatasoisessa turnauksessa Puolassa

FC Viikinkien joukkue Puolan Gdanskissa.

FC Viikinkien joukkue Puolan Gdanskissa.

FC Viikinkien P12 Miniakatemia osallistui 19.–21.3. Puolan Gdańskissa pelattuun kovatasoiseen kansainväliseen Number One Cup -jalkapalloturnaukseen. Osallistujia oli isäntämaa Puolan lisäksi muun muassa muista Pohjoismaista, Englannista ja Portugalista. Yhteensä turnaukseen osallistui 42 joukkuetta, jotka olivat jaettu kuuteen alkulohkoon. 

Viikingit oli sijoitettu alkusarjassa E-lohkoon. Alkusarja pelattiin perjantaina ja lauantaina. Turnaus alkoi perjantaina vahvasti, kun joukkue voitti kaikki kolme otteluaan ja oli ensimmäisen päivän jälkeen lohkoykkösenä voitettuaan Baltyk Gdynian 2–0, Znicz Pruszkówin 3–0 ja Slodka Polskan 1–2.

Lauantaina ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli ennakolta yksi turnauksen voittajasuosikeista Sporting CP. Pelaajista oli aistittavissa jännitystä ottelussa ja tästä syystä he eivät saaneet irti itsestään aivan samaa peli-iloa, mitä perjantaina oli. Lopulta ottelu päättyi vastustajan 2–1-voittoon. Seuraavaksi vastaan astui Norway SA. Ottelu eteni tasaisesti Viikkareiden johdettua ottelua kahteen otteeseen, mutta ottelu päättyi 2–2. Viimeiseen peliin jäi panoksia, sillä lohkon kaksi parasta eteni varmasti 16:n parhaan joukkoon. Viimeisen ottelun englantilaista Blackburn Roversia vastaan joukkue voitti 1–0. Täten paikka kuudentoista parhaan joukkueen joukossa oli varmistunut, ja kaikki oli mahdollista, kun siirryttiin sunnuntain finaalipäivään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Yhteiskuva Sporting Lissabonin kanssa.

Yhteiskuva Sporting Lissabonin kanssa.

Ensimmäisessä jatko-ottelussa vastaan asteli paikallinen LKS Lodz, joka oli voittanut D-lohkon. Ottelu eteni tasaisesti aina loppuminuuteille asti, kunnes Viikinkien joukkueen turnauksen maalikuningas Max Kitururu teki tahtomaalin kulmatilanteesta. Vastustaja painoi päälle loppuun asti, mutta yhtenäinen joukkue sai pidettyä tilanteen 2–1:ssä. Loppuvihellyksen jälkeen riemu oli ylimmillään, kun turnauksen kahdeksan parhaan joukkoon pääsy varmistui.

Tässä vaiheessa oli selvää, että vastassa olisi vain isojen seurojen akatemiajoukkueita, mikäli finaaliin asti joukkue haluaa yltää. Pelaajat olivat vakuuttuneita, että parasta peliä lähdetään pelaamaan, kun seuraavassa ottelussa vastaan astui Everton FC. Valitettavasti tällä kertaa vastus osoittautui liian kovatasoiseksi ottelun päätyttyä vastustajalle 0–4. Lopulta Everton FC pääsi finaaliin asti, joten missään nimessä huonolle joukkueelle ei Viikkarit hävinneet.

Pitkään joukkue ei ehtinyt tappiota murehtimaan, sillä jo muutaman minuutin kuluttua edellisestä pelistä ottelut jatkuivat sijoista 5.–8. tanskalaista Brøndby IF:ää vastaan. Joukkue oli kasannut itsensä hyvin ja voitti ottelun 1–0 Elmeri Logrénin taidokkaalla maalilla. Viimeisessä ottelussa vastaan tuli vielä italialainen Parma Calcio. Tässä vaiheessa oli pelattu jo yhdeksän peliä kolmeen päivään ja tämä näkyi molemmista joukkueista. Ottelu olisi voinut päättyä kummalle tahansa, mutta tällä kertaa Parma voitti 2–1.

Täten FC Viikingit sijoittui turnauksessa kuudenneksi. Kun katsoo millaisia joukkueita turnauksessa oli, täytyy suoritukselle nostaa hattua! Listan ulkopuolella jäivät muun muassa Liverpool ja Hammarby, joiden resurssit ovat toisella tasolla.

Turnauksen kahdeksan parasta joukkuetta

1. Juventus Turin
2. Everton FC
3. PSV Eindhoven
4. Barca Academy
5. Parma Calcio
6. FC Viikingit
7. Brøndby IF
8. Aston Villa

Joukkueen levättyä ja nautittuaan saavutuksesta oli maanantaina vielä edessä kaksi harjoitusottelua. Näissä Viikkari-pojat saivat vastaansa englantilaiset Aston Villan ja Liverpoolin. Ottelut pelattiin hyvässä hengessä ilman tuomareita, ja näistä jäi varmasti pelaajille upeat muistot, kun he saivat pelata ”Valioliiga-joukkueita” vastaan.

Paluu Suomeen tapahtui tämän jälkeen. Parin päivän levon jälkeen oli aika keskittyä harjoitteluun ja pelaajana kehittymiseen monta kokemusta rikkaampana.

P12 Miniakatemia -joukkuetta voi seurata Instagramissa täällä tai katsoa pelejä Youtuben kautta täällä.