Pyöräasemien sijoittelusta

On hyvä, että Helsingin kaupunki edistää pyöräily lisäämällä kaupunkipyöriä myös Vuosaareen. Pyörien sijoituspaikoista on tehty yleinen kansalaiskysely. Lopullisista paikoista päätettäessä olisi kuitenkin odottanut, että sijoituspaikoista otetaan yhteyttä paikan välittömässä läheisyydessä oleviin taloyhtiöihin. Sijoituspaikoista ei kuitenkaan kaupungilta saatu mitään tietoa ennakkoon edes pyynnöstä, kun sitä kysyttiin Vuosaari-lehden maaliskuun jutun jälkeen.

Tuloksena on sitten esimerkkinä Sumukujalla tehty telineiden sijoitus välittömästi talon pääportaiden ja pohjakerroksen asunnon ikkunoiden eteen. Sijoitus häiritsee merkittävästi Sumukujan liikennettä ja aiheuttaa vaaraa sillä liikkuville niin jalankulkijoille kuin pyöräilijöille.

Kaupungilla liikuttaessa ei ole näkynyt missään muualla yhtä tökeröä ja asukkaita häiritsevää sijoitusta. Virkamiesten mukaan sijoitusta ei voi kuulemma kustannussyitä muuttaa, vaikka lähistöllä olisi löytynyt parempikin ketään häiritsemätön sijoituspaikka. Tällainen kaupungin yksipuolinen menettely ilman mitään kommunikointia loukkaa asukkaiden oikeusturvaa heitä koskevissa asioissa.

Teksti ja kuva: Pasi Lehtinen