Aloite avotulen tekemisen kieltokylteistä Uutelaan

Uutiset ovat kertoneet Uutelassa sytytetyistä laittomista nuotiosta ja pienistä metsäpaloista. Asia on kirvoittanut vuosaarelaisen kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaaran (sd.) tekemään aiheesta valtuustoaloitteen. Aloitteessa ehdotetaan, että alueelle saataisiin nykyistä näyttävämmät metsäpalovaarasta kertovat kyltit. Aloitteessa todetaan esimerkiksi:

”Uutelassa nykyisin olevat metsäpalovaarasta varoittavat kyltit ovat hyvin huomaamattomia ja niitä on liian vähän. Olen laittanut asiasta palautetta kaupungille, mutta se ei ole johtanut toimenpiteisiin.

Ehdotan valtuustoaloitteella, että Uutelaan sisäänmenoteille ja grillipaikkojen läheisyyteen laitetaan viipymättä kaupungin toimesta isokokoisia avotulen tekemisen kieltäviä tauluja. Näissä tauluissa on hyvä myös kertoa, mitä kiellon rikkomisesta seuraa. Kielto on tauluissa hyvä olla useammalla kielellä (suomi, ruotsi, englanti). Lisäksi viestiä voidaan vahvistaa kuvin tai piirroksin.”