Päivä paloasemalla kiinnosti

Lauantaina 25.11. käynnistettiin valtakunnallinen Paloturvallisuusviikko perinteisin menoin viettämällä Päivä paloasemalla -tapahtumaa. Myös Vuosaaren VPK osallistui tapahtumaan avaamalla paloaseman ovet yleisölle. Sää suosi ulkoilua, ja asemalla vieraili arviolta 450 henkilöä.

Tapahtumassa esiteltiin palokunnan kalustoa ja varusteita paloautosta paineilmalaitteisiin ja pelastusliiveihin, harjoiteltiin alkusammutusta käsisammuttimella, sammutuspeitteellä ja sankoruiskulla, piirrettiin ja valokuvattiin, kerrottiin sähkö- ja akkupaloista sekä sopimuspalokuntatoiminnasta, keskusteltiin yleisemminkin turvallisuudesta sekä kahviteltiin ja herkuteltiin grillimakkaralla. Väki oli iloisella ja uteliaalla mielellä ja tapahtumasta saatiin hyvää palautetta.

Vuosaaren VPK kiittää jälleen kerran yleisöä mielenkiinnosta! On mukava järjestää tapahtumaa, joka otetaan vuodesta toiseen näin hyvin vastaan.

Lisäksi VPK toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan toimintaan. Kaikkiin osastoihin otetaan tällä hetkellä uusia jäseniä, joten erittäin todennäköisesti myös juuri sinulle olisi tarjolla mielekästä tekemistä. Lisätietoja osoitteessa www.vuosaarenvpk.fi.

Paloturvallisuusviikon hengessä on syytä muistuttaa palovaroittimien testaamisesta kerran kuukaudessa ja paristojen vaihtamisesta kerran vuodessa, esimerkiksi palovaroitinpäivänä 1.12. Muista myös teipata käytettyjen paristojen navat ennen kierrätykseen toimittamista!

Katso kuvagalleriasta Päivä paloasemalla -tapahtuman tunnelmia.