Meri-Rastilan Kyläjuhla kutsuu 18.5. juhlistamaan kevättä!

Meri-Rastilan Kyläjuhla järjestetään lauantaina 18.5. kello 13–16 Meri-Rastilan torilla levittäytyen torin viereisiin tiloihin Kulttuuritila Merirastiin, Nuorisotalo Merirastiiin, Ankkuriseurakuntaan ja Hipko ry:n, joilla on avoimet ovet. Torilla ja sen läheisten toimijoiden avoimissa ovissa pääsee kokemaan ja näkemään monipuolista ohjelmaa; Dance Studio Aurinko, Koiroduo, Rusina-Saundi, satuvartti yms. Tule myös kuulemaan ja keskustelemaan alueen palveluista, harrastusmahdollisuuksista, asukasvaikuttamisesta.Tapahtumassa torille on varattuna tilaa asukaskirpputorille. Maksutta ja ennakkoon ilmoittautumatta kuka tahansa voi tulla myymään omia tavaroitaan. Tuo vain oma pöytä tai viltti tavaroidesi esille laittoa varten. Kyläjuhlassa Pro Meri-Rastilan teltalla olevaan kyselyyn vastaajat osallistuvat arvontaan, jonka pääpalkintoina on tilaisuuden lopussa arvottava kahden hengen yhden yön majoituslahjakortti aamupalan kera Primehotelleissa sekä kahden hengen aamiaislahjakortti Hotel Rantapuistoon. Merilahden peruskoulun 3B-luokka tuo myyntiin munkkeja ja mehua. Meri-Rastilan Somalivanhemmat ry tuo myyntiin herkullisia leivonnaisia. Vuosaaren Viikingit tuovat torille lätkämaaliin pelaamisen harjoituspisteen. Vuosaaren kirjasto tarjoaa mahdollisuuden painaa Meri-Rastila-aiheisia painokuvia omiin vaatteisiin tai kasseihin. Torille kurvaa myös kirjastoauto. Monikulttuurisen Nuorisojärjestö Aurinko ry:n nuoret esittelevät käsitöitään. Vuosaaren Lions ry myy grillimakkaraa ja vohvelia sekä tarjoavat mahdollisuuden osallistua Vuosaari-visailuun, jonka tulokset julkistetaan tapahtuman loppupuolella. Helsingin NNKY:n Queendomin askartelupisteellä voit tehdä uniikkeja avaimenperiä. Kontulan Metrokappeli tuo torille pomppulinnan, reaktiopelin ja sumopainipisteen. Kaupunkiympäristötoimialan place making tarjoaa työpajan lapsille ja nuorille sekä kasvomaalausta. Samalla voit kysellä torille kesän aikana tulevista istumispisteistä ja yhteisötaiteesta. Musisointipisteellä pääset harjoittelemaan rummuilla soittamista. Kulttuuritila Merirastin Instant Story Sharing Caféssa kootaan asukkaiden haaveita. Torilla asukkaiden mietteitä kuulemassa ovat Vuosaaren yhdyskuntatyöntekijä ja stadiluotsi, etsivä lähityö sekä ennalta estävä poliisi. Paikalle saapuu pienellä varauksella myös Vuosaaren VPK:n paloauto. Meri-Rastilan Kyläjuhlaa 2024 sponsoroi Hotel Rantapuisto, Vuotalo ja Vuosaaren kirjasto. Tapahtumaa järjestää Meri-Rastila-verkosto. Verkostoon kuuluu alueella toimivia kaupungin eri toimialojen, seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten, yritysten ja hankkeiden edustajia. Tapahtuma on kaikille avoin, maksuton ja päihteetön. Ohjelmanumeroiden aikataulut päivittyvät Meri-Rastilan Kyläjuhla 2024 -Facebook-tapahtumaan lähempänä ajankohtaa, muutokset ovat mahdollisia.

Vuoden 2023 Kyläjuhlien tanssiesitys.

Meri-Rastilan Kyläjuhla järjestetään lauantaina 18.5. kello 13–16 Meri-Rastilan torilla levittäytyen torin viereisiin tiloihin Kulttuuritila Merirastiin, Nuorisotalo Merirastiiin, Ankkuriseurakuntaan ja Hipko ry:n, joilla on avoimet ovet. Torilla ja sen läheisten toimijoiden avoimissa ovissa pääsee kokemaan ja näkemään monipuolista ohjelmaa; Dance Studio Aurinko, Koiroduo, Rusina-Saundi, satuvartti yms. Tule myös kuulemaan ja keskustelemaan alueen palveluista, harrastusmahdollisuuksista, asukasvaikuttamisesta.

Tapahtumassa torille on varattuna tilaa asukaskirpputorille. Maksutta ja ennakkoon ilmoittautumatta kuka tahansa voi tulla myymään omia tavaroitaan. Tuo vain oma pöytä tai viltti tavaroidesi esille laittoa varten.

Kyläjuhlassa Pro Meri-Rastilan teltalla olevaan kyselyyn vastaajat osallistuvat arvontaan, jonka pääpalkintoina on tilaisuuden lopussa arvottava kahden hengen yhden yön majoituslahjakortti aamupalan kera Primehotelleissa sekä kahden hengen aamiaislahjakortti Hotel Rantapuistoon.

Merilahden peruskoulun 3B-luokka tuo myyntiin munkkeja ja mehua.

Meri-Rastilan Somalivanhemmat ry tuo myyntiin herkullisia leivonnaisia.

Vuosaaren Viikingit tuovat torille lätkämaaliin pelaamisen harjoituspisteen.

Vuosaaren kirjasto tarjoaa mahdollisuuden painaa Meri-Rastila-aiheisia painokuvia omiin vaatteisiin tai kasseihin. Torille kurvaa myös kirjastoauto.

Monikulttuurisen Nuorisojärjestö Aurinko ry:n nuoret esittelevät käsitöitään.

Vuosaaren Lions ry myy grillimakkaraa ja vohvelia sekä tarjoavat mahdollisuuden osallistua Vuosaari-visailuun, jonka tulokset julkistetaan tapahtuman loppupuolella.

Helsingin NNKY:n Queendomin askartelupisteellä voit tehdä uniikkeja avaimenperiä.

Kontulan Metrokappeli tuo torille pomppulinnan, reaktiopelin ja sumopainipisteen.

Kaupunkiympäristötoimialan place making tarjoaa työpajan lapsille ja nuorille sekä kasvomaalausta. Samalla voit kysellä torille kesän aikana tulevista istumispisteistä ja yhteisötaiteesta.

Musisointipisteellä pääset harjoittelemaan rummuilla soittamista.

Kulttuuritila Merirastin Instant Story Sharing Caféssa kootaan asukkaiden haaveita.

Torilla asukkaiden mietteitä kuulemassa ovat Vuosaaren yhdyskuntatyöntekijä ja stadiluotsi, etsivä lähityö sekä ennalta estävä poliisi.

Paikalle saapuu pienellä varauksella myös Vuosaaren VPK:n paloauto.

Meri-Rastilan Kyläjuhlaa 2024 sponsoroi Hotel Rantapuisto, Vuotalo ja Vuosaaren kirjasto. Tapahtumaa järjestää Meri-Rastila-verkosto. Verkostoon kuuluu alueella toimivia kaupungin eri toimialojen, seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten, yritysten ja hankkeiden edustajia. Tapahtuma on kaikille avoin, maksuton ja päihteetön.

Ohjelmanumeroiden aikataulut päivittyvät Meri-Rastilan Kyläjuhla 2024 -Facebook-tapahtumaan lähempänä ajankohtaa, muutokset ovat mahdollisia.