Ihan tavallinen vuosaarelainen: Muusikko Heini Mielonen toivoisi Vuosaareen parempia terveyspalveluja

Aurinkolahtelainen Heini Mielonen on opiskellut musiikkia Suomen lisäksi Ranskassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kuva: Pekka Seppänen

Aurinkolahtelainen Heini Mielonen on opiskellut musiikkia Suomen lisäksi Ranskassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kuva: Pekka Seppänen

Heini Mielonen, kerro lyhyesti itsestäsi ja elämästäsi.

– Olen vuosaarelainen muusikko, laulan ja soitan selloa omissa yhtyeissäni. Sävellän ja sanoitan myös musiikkia. Minulta ilmestyi juuri Step Forward! -levy Eclipse Music -levy-yhtiön julkaisemana. Levy löytyy Spotifysta. Olen opiskellut musiikkia Ranskassa, Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Minulla on kolme kouluikäistä lasta. Vapaa-ajalla käyn muiden artistien keikoilla sekä samoilen luonnossa, käyn ulkoilemassa, luen ja mökkeilen.

Kuinka kauan ja missä olet asunut Vuosaaressa?

– Olen asunut Vuosaaren Aurinkolahdessa vuodesta 2007.

Missä muualla kuin Vuosaaressa olet asunut, miksi olet muuttanut Vuosaareen?

– Olen kotoisin Lapista Torniojokilaaksosta Torniosta, mistä muutin Helsinkiin musiikkiopintojeni vuoksi. Olen asunut myös Ranskassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Helsingissä olen asunut monessa kaupunginosassa opiskelujeni aikana, esimerkiksi Kampissa, Etu- ja Taka-Töölössä, Vallilassa, Länsi-Pasilassa, Puistolassa sekä Vantaalla Tikkurilassa.

Muutin Vuosaareen luonnon vuoksi, sillä rakastan merta ja metsiä. Uutela on aivan ihana paikka nauttia luonnosta ja Aurinkolahden biitsi on upea!

Oletko työskennellyt Vuosaaressa?

– Olen esiintynyt Vuosaaressa usein. Minulla oli juuri tiistaina 1.10. ranskalaisen musiikin konsertti La Vie Sentimentale -yhtyeen kanssa Vuotalolla.

Mitä harrastat Vuosaaressa?

– Harrastan uimista Vuosaaren Urheilutalolla, kävelyä Uutelassa sekä käyn hyvissä konserteissa Vuotalolla.

Mikä on parasta Vuosaaressa?

– Parasta on ehdottomasti upea luonto, meren läheisyys, Uutelan metsä sekä Kallahden hieno luontoympäristö.

Onko Vuosaaressa jotakin kehitettävää?

– Palveluja pitäisi olla kattavammin, niitä on liian vähän noin 40000 asukkaan lähiön tarpeisiin. Terveyskeskustoimintaa pitäisi parantaa.

Täällä voisi olla vielä enemmän konsertteja ja keikkoja. Myös lapsille voisi olla enemmän harrastustoimintoja sekä luontoon järjestää enemmän luontoretkiä.

Mikä on suosikkipaikkasi Vuosaaressa?

– Ehdottomasti Uutela ja Aurinkolahden ranta.

Mikä on mieleisin muistosi Vuosaaresta?

– Mieleisin muisto Vuosaaresta on ajat, kun lapseni olivat vauvoja ja vanhempainvapaalla touhuilin kivoja juttuja heidän kanssaan Uutelassa ja tein pitkiä kävelylenkkejä vaunuilla Villa Ullakseen. Myös kesät Aurinkolahden rannalla lasten kanssa ovat jääneet sydämeeni.

Haastattelu: Antti Honkanen