Poliisia paennut vankilaan

Poliisia hurjasti autolla helmikuussa 2018 paennut mies tuomittiin hovioikeudessa vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Poliisi huomasi Hakaniemessä auton, jota epäili anastetuksi. Poliisin pysäytysyrityksen jälkeen kuski ohjasi maasturin Sörnäisten rantatieltä Kurviin ja sieltä Lahdenväylälle. Auto jatkoi pakoaan aina Kehä III:lle ja Vuosaaren sataman kautta Niinisaarentielle, josta se ajoi Porslahdentien läpi Vuotielle. Parinkymmenen minuutin paon jälkeen poliisi sai saarrettua maasturin Vuotielle.

Auton kyydissä oli pakomatkan ajan kuskin naisystävä ja sieltä löydettiin muutama gramma amfetamiinia. Mies ajoi ilman ajolupaa ja oli huumeissa. Kuski on tuomittu useita kertoja ennenkin huumausaine- ja liikennerikoksista.

Vuoden ja seitsemän kuukauden tuomio tuli muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Takaa-ajon aikana tuomittu aiheutti lukuisille sivullisille tienkäyttäjille hengen- ja terveydenvaaran ajamalla esimerkiksi jalkakäytävillä.

Tuomiosta uutisoi ensimmäisenä mtvuutiset.fi