Pohjoisen ostarin ja sen ympäristön asemakaavaa ollaan muuttamassa

Karttakuva suunnittelualueesta.

Karttakuva suunnittelualueesta.

Pohjoisen ostoskeskuksen ja sen ympäristön suunnitelmia on muutettu ja alueelle on päivitetty uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Vuosaaren Liikekeskus Oy on neuvotellut tonttinsa kehittämisestä Varte Oy:n ja Helsingin kaupungin kanssa vuoden 2023 aikana, kun Bonava Suomi Oy vetäytyi hankkeesta vuonna 2022. Viitesuunnitelman on laatinut Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy yhdessä LASS Landscape Architecture Oy:n ja WSP Finland Oy:n kanssa.

Mustalahdentie 10:ssä sijaitsevan vanhan ostoskeskusrakennuksen purkamista tontilla 54052/1 tutkitaan ja tilalle suunnitellaan toiminnoiltaan sekoittunut keskustakortteli, jossa olisi asumista, erityisasumista sekä maantasossa liiketiloja. Mustalahdentien pohjoispuoliselle lähivirkistysalueelle sekä kortteliin 54053 Neitsytsaarentiellä tutkitaan täydennysrakentamista, jonka yhteydessä nykyiset Neitsytsaarentien parillisen puolen 1960-luvun asuinrakennukset mahdollisesti purettaisiin.

rkkitehdit Anttila & Rusanen Oy:n havainnekuvassa näkymä on Ilveskorvenpuistosta uuden korttelin suuntaan.

Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy:n havainnekuvassa näkymä on Ilveskorvenpuistosta uuden korttelin suuntaan.

Päivitettyyn osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan ja viitesuunnitelmaan voi tutustua 4.12.2023–12.1.2024 verkkosivulla hel.fi/suunnitelmat Lisätietoja suunnitelmista saa arkkitehti Jussi Ukkoselta p. 09 310 20516, jussi.ukkonen@hel.fi

Opastusta suunnitelmaan tutustumiseen saa kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa, Työpajankatu 8. Mielipiteet asemakaavan muuttamisesta tulee jättää viimeistään 12.1.2024. Pysy ajan tasalla Helsingin suunnittelusta – tilaa Suunnitelmavahti: hel.fi/suunnitelmavahti