Haku Vuosaaren musiikkikouluun – jälleen rumpujen- ja sellonsoiton opetusta

Haku Vuosaaren musiikkikouluun on parhaillaan käynnissä. Vuosaaren musiikkikouluun otetaan oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä ilman pääsykokeita. Uutena syksyllä käynnistyy Sasekalla aikuisten ukuleleryhmä lauantaisin kello 13.45–14.30 opettajanaan Anniina Karppinen ja aikuisten popjazz-lauluryhmä maanantaisin opettajanaan Noora Salmi. Aiempaa osaamista ei tarvita kumpaankaan ryhmään ja ilman nuotinlukutaitoakin pärjää.

Uusina opettajina Vuosaaren musiikkikoulussa aloittavat syksyllä rumpujensoitonopettaja Samuel Santasärkkä ja sellonsoitonopettaja Maarit Mäkinen. Muutaman vuoden tauon jälkeen Vuomussa on siis jälleen mahdollista opiskella rumpujen- ja sellonsoittoa. Maarit opettaa sellonsoittoa Suzuki-menetelmällä, joka on Vuomussa käytössä. Vuosaaren musiikkikoulun rehtori Liisa Winberg on aikoinaan ollut tuomassa Suzuki-menetelmää Suomeen. Suzuki-menetelmä, jota myös äidinkielimenetelmäksi kutsutaan, on kansainvälisesti arvostettu Japanissa kehitetty soitonopetusmetodi.

Vuomussa käynnistyy syksyllä pitkään toimineiden Sasekan lauantaimuskareiden lisäksi myös vauva- ja taaperomuskarit keskiviikkoaamupäivisin. Varhaisiän musiikkikasvatus, muskarit, tarjoavat lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä kannustavat musiikin harrastuksen syntymiseen. Varhaisiän musiikkikasvatuksen tavoitteena on myös lapsen kaikkien kehitysalueiden, niin emotionaalisen, sosiaalisen, kognitiivisen, kielellisen kuin motorisenkin kehityksen tukeminen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vuosaaren musiikkikoulussa voi harrastaa soittamista omalla yksilösoittotunnilla, pienryhmätunnilla tai sitten kouluilla järjestettävissä matalan kynnyksen harrastusryhmissä. Lisätietoa Vuomun opetuksesta löytyy osoitteesta www.vuomu.fi ja hakulomake löytyy osoitteesta vuomu.eepos.fi

Terhi Murtoniemi