Päähenkilöt-elokuvan ensi-ilta vietettiin Vuotalossa

Päähenkilöt-elokuvan tekijöitä Vuotalon estradilla. Kuva: Matti Pöhö

Päähenkilöt-elokuvan tekijöitä Vuotalon estradilla. Kuva: Matti Pöhö

Päähenkilöt-lyhytelokuvan ensi-iltaa vietettiin Vuotalossa perjantaina 1.10. Elokuva on osa Vuosaari 21 -projektin syysfestivaalien ohjelmistoa. Päähenkilöt-elokuva kertoo Ilveskorvenpuistossa Kangaslammen rannalla aikaansa viettävistä ihmisistä ja heidän elämänkohtaloistaan ja -tarinoistaan.

Elokuva ei ole suoranainen dokumentti, vaan se perustuu  Vuosaari 21 -projektin Maaretta Riionheimon ja Julia Hovin lammen rannalla tekemiin haastatteluihin. Niiden pohjalta Jenni Bergius laati käsikirjoituksen, jonka ohjaaja Antti Kujanpää työsti elokuvaksi. Musiikista vastasi Juha Kujanpää ja tuottajia olivat Julia Hovi sekä Sebastian Hornborg / Klockriketeatern. Esiintyjinä ei nähdä lammen rannan todellisia kasvoja, vaan näyttelijöitä ovat Carl Alm ja Teatteri IHME. Elokuvan voi katsoa klockrike.fi-osoitteessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Suuren maailman tyyliin ensi-iltaan saavuttiin punaista mattoa pitkin. Kuva: E.H.

Suuren maailman tyyliin ensi-iltaan saavuttiin punaista mattoa pitkin. Kuva: E.H.

Vuosaari 21 -projekti on Klockriketeaternin, Suomen valokuvataiteen museon ja KOM-teatterin vuodesta 2016 Vuosaaressa pyörittämä yhteisötaidehanke, joka huipentuu syysfestivaaleihin. Sen puitteissa nähdään lokakuussa Vuosaaren vanhassa lukiossa esityksellinen tilataideteos ja marraskuussa Pohjoisen Vuosaaren Valojuhlilla kuoro-valospektaakkeli.

Teksti: Eero Honkanen