Juniorijalkapalloilijoiden suurturnaus Kartanolla

Turnauksessa riittää viikonlopuksi vilskettä.

Turnauksessa riittää viikonlopuksi vilskettä.

Viikinkien järjestämä Kevätfestivaali-turnaus pelataan Kartanon kentillä 14.–15.5. Turnauksessa pelaavat 2013–2016 syntyneet ikäluokat. Turnaus on kerännyt huikean osanottajamäärän, noin 160 joukkuetta. Joukkueita tulee mukaan ympäri Suomea, esimerkiksi Porista, Lahdesta, Ylöjärveltä ja Valkeakoskelta.

Lauantaina ottelut alkavat kello 9 ja päättyvät kello 18 mennessä. Sunnuntaina pelataan suurin piirtein samoilla aikatauluilla. Kartanon kolme isoa kenttää on kaikki jaettu neljään osaan, ja pelikenttiä on yhteensä kaksitoista. Vilskettä alueella riittää koko päiväksi. Turnausohjelmaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

Saapuminen pelejä katsomaan sujuu kätevimmin kävellen tai pyörällä, alueella pysäköinti voi olla haasteellista suuren osanottajamäärän vuoksi. Turnauksen osallistujia ja katsojia palvelee myös alueelle tilatut bajamaja wc:t.

Alueella on myös katselijoille ohjelmaa, ja Viikinkien 2011 syntyneiden poikien miniakatemia pitää buffaa ansaiten joukkueen toimintaan tuiki tarpeellisia euroja. Buffassa on tarjolla niin makeaa, kuin suolaista syötävää, tuoretta kahvia ja grillissä tirisee turnausmakkara. Paikalla on myös Viikinkien yhteistyökumppanin jäätelökioski palvelemassa katsojia ja osallistujia, tämänkin tuotto menee 2011 syntyneiden miniakatemian hyväksi. Tervetuloa seuraamaan pelejä ja tukemaan seuran toimintaa tekemällä ostoja miniakatemian buffasta.

Kierrätä urheiluvälineet ja -tekstiilit

Turnauksessa myös kierrätetään urheilutuotteita. Tuo itsellesi tarpeettomat urheilutuotteet Re:activate-kierrätyslaatikkoon. Keräyslaatikoihin otetaan vastaan urheilutuotteita ja -tekstiilejä niiden kunnosta riippumatta. Tuotteet toimitetaan eteenpäin niitä tarvitseville. Tarpeettomat tekstiilit ja urheiluvarusteet voi jättää keräyslaatikoihin lauantaina 14.5. Keräyslaatikko löytyy seuran yhteistyökumppanin Stadiumin teltasta kello 10.30–15.30. 

Varusteita kierrättämällä voi antaa jollekin toiselle mahdollisuuden parempaan elämään säästäen samalla maapalloa. Re:activate on kerännyt yhteensä yli 150000 takkia, tennaria ja jalkapallokenkää. Kerätyt tavarat on toimitettu niitä tarvitseville muun muassa Ukrainaan, Romaniaan, Irakiin, Syyriaan ja Etelä-Afrikkaan.