Vuotalolla Lux Helsingin valotaidetta

Vuotalolla (Mosaiikkitori 2) on alkuvuodesta 2023 nähtävillä ilmaiseksi Lux Helsinki -valoteos sekä näyttelyitä.

Tero Jartti: Kylmä nuotio -valoteos

Lux Helsingin valoteos 4.–8.1.2023 kello 17–22. Vuotalon Kylmä nuotio -teos on Tero Jarttin tekemä.

Videotakat ja keinoakvaariot – nuo airuet aidosta feikkiin, elävästä kuolleeseen, hallitumpaan ja halvempaan – katsovat säikähtäen Kylmään nuotioon. Elämän liekki vai kuoleman varjo? Kun katsoja asettuu Kylmän nuotion eteen ja piirtää varjollaan rinnakkaista todellisuutta, saa hän tunnun heimotulien ikiaikaisesta jatkumosta. Tero Jartti on näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja, joka on toiminut usealla taiteen alalla. Hänen teoksilleen on tyypillistä omalakinen huumori. Varjotaiteen parissa Jartti on työskennellyt vuodesta 2018. 

Vuotalon näyttelyt 8.1.2023 asti  

Päivi Raivio: Säätiloja

Valotaidetta Vuotalon edustalla.

Valotaidetta Vuotalon edustalla.

Säätiloja tuo puuskia, ropinaa ja myräkkää – ja paljon muita sääilmiöitä kuvioiden ja värien muodossa Vuotalon etupihalle ja sen ympäristöön. Pihlajapuiden lomaan syttyy värikkäitä valoteoksia, joissa on erilaisia säätiloista inspiraatiota saaneita muotoja, värejä ja tulkintoja. Teos on nähtävissä monesta suunnasta. Valoteosten muodot ja värit syntyvät alakoululaisille suunnatuissa työpajoissa. Projekti on Päivi Raivion (RaivioBumann) suunnittelema ja toteuttama yhteisötaide- ja kaupunkimuotoiluprojekti. Sen tavoitteena on tehdä Vuotalon etupihan ympäristöstä tunnelmallinen ja tarinallinen ja jatkaa tilan elävöittämistä myös talvikuukausina. 

Greta Salonen: Talventörröttäjät

Vuotalon aulassa on nähtävillä 28.11.-8.1. Greta Salosen suunnittelema ja toteuttama näyttely Talventörröttäjät.

Vuotalon aulassa on nähtävillä 28.11.-8.1. Greta Salosen suunnittelema ja toteuttama näyttely Talventörröttäjät.

Talventörröttäjät ovat kasveja, jotka syksyn tullen kuivuvat ja jäävät talveksi pystyyn hangelle. Näyttely koostuu sadoista valaistuista talven kasveista, jotka on tehty työpajoissa syksyn aikana. Lainehtiva valo kehottaa pysähtymään kiireettä ja tutkimaan talventörröttäjiä läheltä. Näyttelyn on suunnitellut ja toteuttanut kuvataiteilija Greta Salonen.