Kevätfestivaaleilla pelejä 160 joukkueen voimin

Vuosaaren jalkapallokentillä riitti viikonloppuna säpinää.

Vuosaaren jalkapallokentillä riitti viikonloppuna säpinää.

FC Viikinkien jo perinteisiksi muodostuneille jalkapallon Kevätfestivaaleille osallistui liki 160 joukkuetta eri puolilta Suomea. Pelit pelattiin viikonloppuna 13.–14.5. 13 eri kentällä Vuosaaren liikuntapuistossa ja Heteniityntien tekonurmella.

Otteluja  seuraamassa ja tapahtumaa järjestämässä oli myös toukokuussa päätoimisena FC Viikinkien uutena toiminnanjohtajana aloittanut Jorma Kuparinen. Toiminnanjohtajan tehtävinä seurassa ovat esimerkiksi talouden ja hallinnon toimivuuden turvaaminen ja seurassa toimivien luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten työn tukeminen.

Luokanopettajana toiminut kasvatustieteiden maisteri Kuparinen on toiminut aiemmin pitkään koripalloseuran toiminnanjohtajana.

– Vaikka laji onkin toinen ja jalkapallo harrastajamääriltään suurempi, niin kyllä tässä samat urheilun ja seuratoiminnan lainalaisuudet toimivat, Kuparinen toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

FC Viikinkien uusi toiminnanjohtaja Jorma Kuparinen.

FC Viikinkien uusi toiminnanjohtaja Jorma Kuparinen.

– Hyvin olen jo sisään päässyt seuran toimintaan ja tätä tapahtumaa rakentaessa olen kokenut mukavaa ja tiivistä yhteishenkeä, Jorma Kuparinen kertoo ensivaikutelmistaan.

Viikinkien Kevätfestivaaleissa kokeiltiin kaupungin uutta projektia, jossa palkattiin kesätyöntekijöitä turnausavustajiksi.

– Kokemukset olivat hyviä. Saimme 260 hakemusta ja mukaan palkattiin 12 avustajaa. Annamme heistä sitten raportin kaupungille. 

Kuparinen on Vuosaareen tutustuessaan huomannut Vuosaaren eri osa-alueet.

– Ehkä voisimme jatkossa viedä harjoitukset lähemmäs pelaajien koteja, jotta perheet välttyisivät turhalta matkustelulta Vuosaaren sisällä, Jorma Kuparinen mietiskeli kehittelyn alla olevaa ideaa.