Laulu pidentää ikää

Teppo Lampela.

Teppo Lampela.

Nyt se on tutkittu tosiasia. Vanha väite, että nauru pidentäisi ikää on tieteellisesti todistettu vääräksi.  Kun Michiganin Hancockissa toimiva Finlandia University muutama vuosi sitten julkaisi vertailevan tutkimuksen nauravien ja laulavien miesten elinikäennusteesta, laulajat voittivat kirkkaasti.

Nyt on vuosaarelaisilla naisilla mahdollisuus hoitaa miestensä tai muuten vaan kiinnostavien kumppaneitten elinikäennuste ajan tasalle. Lauluharrastus nuottien ja sanojen opiskeluineen torjuu menestyksellä muistisairautta. Hengitysharjoitukset ja kunkin laulusession alussa tehtävät voimisteluliikkeet pitävät yläkropan lihakset pitkään kunnossa.

Vuosaaren oma mieskuoro Helsingin Lauluveljet on aloittanut syyslaulukautensa ja ottaa nyt mukaan uusia laulajia kaikkiin ääniin. Mukaan pääsee hyväksytyn laulukokeen kautta. Kokeessa kuunnellaan äänialaa ja hiukan nuottikorvaakin. Keneltäkään ei edellytetä täydellisyyttä, koska tarkoituksena on kehittyä yhdessä kuorona.

Harjoittelemme Helander-kodissa (Koukkusaarentie 18) keskiviikkoisin kello 18–20.30 ja johtajanamme on tunnettu musiikkipedagogi Teppo Lampela. Tervetuloa mukaan! Tätä tarjousta ei kannata ohittaa!

Unto Palminkoski,
toinen tenori, varapuheenjohtaja