Merirastin toiminta polkaistiin liikkeelle

Max Bremer ja Markus Luukkonen loihtivat tiloihin muutamassa viikossa upean näyttelyn.

Max Bremer ja Markus Luukkonen loihtivat tiloihin muutamassa viikossa upean näyttelyn.

Kulttuuritila Merirasti Jaluspolulla on syksyn aikana osoittanut tarpeellisuutensa. Lokakuun alussa  kulttuuritilaksi muuntuneessa entisessä kappelissa on järjestetty muun muassa Bachata-tanssi-ilta, Story sharing Cafe ja OmaStadi-työpaja. Viikoittain tiloissa on teatterityöpajoja nuorille ja Kora-yhtyeen harjoitukset.   

Merirastin toiminnasta vastaavan Story Sharing Universumin Max Bremer ja Markus Luukkonen polkaisivat muutamassa viikossa pystyyn näyttelyn, jossa on esillä vuosaarelaisten ammattilais- ja harrastajataiteilijoiden töitä. Näyttely jatkuu marraskuun loppuun.

– Tiloja ovat kyselleet käyttöönsä bändit ja kuorot, yksittäiset taiteilijat ja yhdistykset, Max Bremer kertoo.

Suurin osa toiminnasta on ollut avointa ja ilmaista kaikille kiinnostuneille.

Entinen kappeli herättää uteliaisuutta

Taidenäyttelyä ja itse taloa pääsee katsomaan pop-up-kahvilan yhteydessä keskiviikkoisin ja torstaisin kello 13–17 sekä tiistaisin kello 9-11, jolloin on tarjolla aamupuuroa ja jutustelua. Myös lauantaisin näyttely on auki (paitsi 25.11.)

– Ihmiset ovat valtavan uteliaita näkemään paikan ja kyselevät paljon sen tulevaisuudesta ja toiminnastamme.

Tavoitteena onkin luoda kohtaamispaikka, johon paikalliset tekijät tuovat yhteisöllisyyttä ja monipuolista kulttuuritoimintaa. Merirastin toiminta jatkuu varmuudella vuodenvaihteeseen ja loppuvuonna on luvassa tilaisuuksia entistä tiiviimmässä tahdissa.

Valoa Meri-Rastilan torille -tapahtumassa 29.11. askarrellaan joulukoristeita ja lyhtyjä sekä   koristellaan torille joulukuusi.

Itsenäisyyspäivänä 6.11. kello 11–15 talon täyttävät kansainväliset myyjäiset, joissa on tarjolla niin käsitöitä kuin perinteisiä suomalaisia joulunajan leivonnaisia ja muiden kulttuurien makuja.

– Myyntipaikka on ilmainen ja mukaan mahtuu vielä hyvin. Paikan voi varata osoitteella:
kulttuuritilamerirasti@gmail.com

Story Sharing Café järjestetään kaksi kertaa, yleinen 30.11. kello 18 ja naisille suunnattu 10.12. kello 13.

– Story Sharing Café on rento ja kotoisa tapahtuma, jossa ihmiset eri puolilta maailmaa ja erilaisista taustoista voivat tavata ja jakaa arkipäivän tarinoita. Kahvipöydissä jutellaan Story-ryhmän opastamana, tarvittaessa tulkkauksen avulla. Ja aina on mukana myös elävää musiikkia, Bremer  kertoo.

Toiveissa jatko ensi vuodelle

Amelia Nyathi tutustuu Enni Vekkelin teoksiin Mother (2019) ja Daughter (2019).

Amelia Nyathi tutustuu Enni Vekkelin teoksiin Mother (2019) ja Daughter (2019).

Toiveissa on, että kulttuuritilalle saataisiin kaupungin tuki myös ensi vuonna. Alkuvuodeksi olisi jo tarjolla ohjelmaa konsertista valokuvailtaan. Bremer ja Luukkonen kutsuvat asukkaita myös heittämään rohkeasti omia ehdotuksiaan.

Entinen kappelirakennus on mukana Helsingin kaupungin ja Suomen arkkitehtiliiton yleisessä arkkitehtuurikilpailussa, joka käynnistyy marraskuun lopussa. Tarkoituksena on luoda kortteliin monitoimitalo, joka palvelee niin opetusta, päivähoitoa kuin asukastoimintaa. Kilpailulla etsitään vastausta kysymykseen: purkaa vai korjata?

– Rakennusta tuskin lähiaikoina puretaan, joten on tärkeää, että tässä pitkässä välivaiheessa paikasta on asukkaille iloa ja valot palavat, Bremer painottaa.

– Tulkaa joukolla tutustumaan ja näyttämään, että Merirastia tarvitaan!

Teksti: Päivi Kärnä
Kuvat: Outi Lepola

Lisätietoja: www.instagram.com/kulttuuritila_merirasti sekä www.fb.com/kulttuuritilamerirasti