Tervetuloa keräämään Vuosaaren yleisten alueiden roskia

Talkoolaisia kesältä 2022

Talkoolaisia kesältä 2022.

Kolmatta vuotta peräkkäin järjestettävä Vuosaaren yhteinen roskienkeruutapahtuma järjestetään tänä vuonna vappua edeltävänä viikonloppuna la 27.–su 28.4.2024. Kumpanakin päivänä talkoot kestävät kello 10–16.

Suuren suosion saavuttaneissa talkoissa on tänä vuonna lisätty paikkoja, joista kukin talkoisiin tuleva voi hakea lainaksi kaupungin tarjoamat keräyspihdit sekä tarvittavan määrän keräyssäkkejä. Ja tottakai talkootyyliin kaikissa talkoopisteessä kerääjille on talkootarjoiluna kahvia, teetä tai mehua.

Talkoisiin ovat tervetulleita kaikki Vuosaaren kaupunkikuvan parantamisesta innostuneet yksin, kaksin tai porukalla. Ja kun vapaaehtoisesta tapahtumasta on kyse, talkoohommissa voi viivähtää vaikka vartin verran tai halutessaan molemmat päivät. Jokainen poimittu roska on askel parempaan päin.

Talkoovälineet voi noutaa ja palauttaa seuraavista paikoista. Samoissa paikoissa on myös talkookahvitus:

La 27.4. klo 10–16:

  • Vuosaaren kirjasto, Mosaiikkitori 2
  • Yhteisötalo Pohjoisella ostarilla, Mustalahdentie 10
  • K-Market Aurinkolahti, Leikosaarentie 48

Su 28.4. klo 10–16:

  • Kulttuuritila Merirasti, Jaluspolku 3
  • Leikkipuisto Mustakivi, Vedenottamontie 6
  • K-Market Rastila, Retkeilijänkatu 3

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Pohjoisen ostarin suursäkillisiä vuodelta 2022

Pohjoisen ostarin suursäkillisiä vuodelta 2022.

Talkoiden taustalla on Roska päivässä Vuosaari -Facebook-ryhmä, johon kannattaakin liittyä. Ryhmässä voi ilmoitella omistakin talkoistaan tai saada vinkkejä mahdollisista muista talkoista kesän mittaan. Kaupunki on mukana tarjoten muun muassa välineet sekä huolehtien roskien poiskuljetuksen, lisäksi tänä vuonna yhteistyössä ovat mukana Vuosaaren kirjasto, K-Market Aurinkolahti & Rastila sekä Pro Meri-Rastila.

Vuosina 2022 ja 2023 järjestettyihin talkoisiin osallistui kumpanakin vuonna hienosti yli 200 kerääjää. Vuonna 2022 kerättiin yli 100 suursäkillistä ja vuonna 2023 yli 150. Eiköhän pistetä vielä paremmaksi tänä vuonna. Tervetuloa mukaan yhteisen hyvän eteen!

Teksti ja kuvat: Roska päivässä Vuosaari -ryhmä