Poliisi varoittaa: palovaroittimia asentava huijari liikkeellä

Palovaroitin.

Huijari on yleensä kiinnittänyt palovaroittimen teipillä asukkaan seinään. Kuvituskuva

Helsingin poliisin tietoon on tullut, että palovaroittimien asentajana esiintyvä mies on huijannut asiakkailtaan rahaa ainakin Vuosaaressa ja Kalliossa. Poliisi tutkii tapauksia lievinä petoksina.

– Epäilty on yleensä tuppautunut iäkkäämmän henkilön seuraan rappukäytävässä ja tarjonnut palovaroittimen asennusta, josta hän on vaatinut yli sadan euron maksua käteisenä. Hän on onnistunut saamaan maksun ainakin kahdessa tapauksessa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Helminen Helsingin poliisilaitokselta.

Epäilty on asentanut varoittimen yleensä tarralla kiinni asunnon seinään. Mies on luvannut lähettää kuitin maksusta jälkikäteen, mutta sellaista ei ole saapunut.

Poliisi kehottaa suhtautumaan kotiovelle ilmestyviin kaupustelijoihin varauksella. Poliisin tietoon ei ole tullut, että mies olisi käyttäytynyt tilanteissa uhkaavasti.

– Jos epäilet joutuneesi huijauksen kohteeksi, tee asiasta rikosilmoitus. Akuutissa tilanteessa tavoitat poliisin soittamalla hätänumeroon.

Rikosilmoituksen voi tehdä myös sähköisesti täällä.

Mahdolliset havainnot rikoksista epäillyn miehen toiminnasta voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse analyysi.helsinki@poliisi.fi