Satamakaaren liikennejärjestelyjä

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli 16.3. kokouksessaan Satamakaaren katusuunnitelmia välillä Niinisaarentie–Rahtarinkatu. Lautakunta hyväksyi suunnitelman, jossa Satamakaareen rakennetaan kääntyvät kaistat Vuosaarenhuippu-lähivirkistysalueelle ja kortteliin 54152 rakennettavalle biolämpölaitokselle.

Nykyisen suojatien sijaintia siirretään tonttiliittymien rakentamisen yhteydessä. Kadun eteläpuolella sijaitseva puurivi kaadetaan tonttiliittymän kohdalla. Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan puistoraiteille tai kadun ylitse kadun eteläpuolelle, jossa jalkakäytävä ja pyörätie jatkuvat Rahtarinkadulle. Rahtarinkadun liittymässä on olemassa oleva suojatieyhteys Tryvikintielle ja puistoon.

Katusuunnitelma on laadittu yhteistyössä Helen Oy:n kanssa. Katusuunnitelman rakennuskustannukset ovat 330 000 euroa (alv. 0 %).