Vesipuisto Rastilaan kesällä

Vesipuisto. Kuva: Marko Kerola

Vesipuisto. Kuva: Marko Kerola

Rastilan uimarannalle aukeaa juhannuksen jälkeen veden päällä sijaitseva seikkailupuisto. Koko perheelle suunnatussa vesipuistossa pääsee tasapainoilemaan, kiipeilemään torneissa ja ylittämään monenlaisia esteitä.

Puistossa ei ole varsinaista ikärajaa, mutta alle 10-vuotiaiden ja uimataidottomien mukana on oltava aikuinen.

– Tänä kesänä lähdemme liikkeelle perusradalla, ja kesällä 2022 on tulossa myös pienemmille suunnattu juoniorirata. Kehitämme jatkuvasti vesipuistoja ympäri Suomen, ja Rastilan iso ratakin tulee olemaan seuraavana kesänä erilainen, yrittäjä Harri Rautava Suomen Vesipuistot Oy:sta kertoo.

Vesipuisto on auki näillä näkymin syyskuulle saakka säässä kuin säässä.

– Sade ei menoa haittaa, kun kuitenkin kastutaan. Rata toimii jopa paremmin sateella, sillä esimerkiksi liukumäet ovat silloin liukkaampia, Rautava kuvailee.

Helsingin kaupungin yritysluotsina toiminut Suvi Tuiskunen kertoo, että helsinkiläiset ovat toivoneet ranta-alueiden palveluiden kehittämistä. Paikalliset nuoret ovat myös toivoneet vesipuistoa Vuosaaren alueelle sattumalta Helsingin kaupungin osallistuvan budjetoinnin kautta.

– On hienoa, että pystymme yhdessä yrittäjän kanssa vastaamaan näihin toiveisiin. Ulkona tapahtuvan liikkumisen edistäminen on erityisen tärkeää nyt pandemian aikana, ja tämä ilahduttaa varmasti paikallisia lapsia ja nuoria. Ja toki vesipuistosta voi tulla yksi Helsingin matkailukohde kauempaakin tuleville: metro ja leirintäalue ovat siinä ihan vieressä, Suvi Tuiskunen toteaa.

Hän myös muistuttaa, että nyt, kun ihmiset eivät pääse matkustamaan samaan tapaan kuin ennen, kaupunki haluaa mahdollistaa myös sellaisia palveluja, jotka voivat tuottaa ehkä ulkomaan matkoiltakin haettavia kokemuksia.

Vartiokylänlahdelle laadittiin vuonna 2020 suunnitteluperiaatteet, joiden pohjalta sinne kehitetään muun muassa yhtenäistä, helppokulkuista ja selkeästi opastettua rantareittiä ja uusia toimintoja.

Rastilan uimarannan ympäristö nousi monissa mielipiteissä esille paikkana, johon toivottiin uudistuksia ja lisää palveluita. Uimarannan vieressä sijaitsee myös Rastilan leirintäalue ja sen keskellä kartano, jonka historia ulottuu 1500-luvulle asti. Tämän vuoksi kaikessa kehittämisessä otetaan huomioon myös alueen kulttuurihistoria ja Vartiokylänlahden arvokas luonto. Kevyesti toteutettava vesipuisto sopii tähän kokonaisuuteen hyvin.